Tekoäly voittaa Burdurin teknisen kilpailun.

Teknologiapainotteisilla Burdurin alueilla Karamanlin ammatillisen teknisen ja anatolialaisen lukion opiskelijat saavuttivat loistavan menestyksen tekoälykilpailussa, joka järjestettiin Burdurin Mehmet Akif Ersoy -opettajatalossa. Innostuneen pormestari Fatih Selimoğlun ilmoituksen mukaan nuoressa mielessä ovat hallinneet palkintopallin erilaisissa tekoälyä hyödyntävissä kategorioissa.

Näyttäen taitojaan sävellyksessä <b*hienosti käyttäen ChatGPT*- ja Gamma App -työkaluja, İrem Naz Er vei voiton hienostuneella esityksellään. Melodisella vivahteella Emircan Kayalının Suno.ai-sovelluksen käyttö ansaitsi hänelle toisen sijan alkuperäisen kappaleen luomisessa. Todistaen, että sanojen kauneus ei ole hukassa digitaalisella aikakaudella, Zeynep Nevşat säkenöi runollisella ilmaisullaan Rytrin kautta ja saavutti ansaitun kolmannen sijan.

Nämä saavutukset ovat osa osallistumista tekoälyn työpajaan, jossa erilaiset tekoälytyökalut olivat opiskelijoiden luovuuden kanvas. Pormestari Selimoğlu ylisti opiskelijoiden innovatiivista henkeä ja tunnusti opettaja Burcu Tosunin tärkeän roolin Lasten kehitys- ja koulutusosastolta, joka oli avainasemassa näiden kirkkaiden tähtien valmennuksessa. Karamanlın kaupunki loistaa tukensa kautta tarjoamalla ylpeydellä kuljetusavustusta kilpailuun, heijastaen sitoutumistaan teknologian tulevaisuuden mielien kasvattamiseen.

Artikkeli käsittelee paikallista kilpailua Burdurissa, Turkissa, missä Karamanlin ammatillisen teknisen ja anatolialaisen lukion opiskelijat osoittivat taitonsa tekoälyssä. Kilpailu järjestettiin Burdurin Mehmet Akif Ersoy -opettajatalossa, missä İrem Naz Er, Emircan Kayalı ja Zeynep Nevşat erottuivat saavutuksillaan.

Tärkeät kysymykset ja vastaukset:

Mitä työkaluja opiskelijat käyttivät?
– İrem Naz Er käytti ChatGPT- ja Gamma App -työkaluja.
– Emircan Kayalı käytti Suno.ai-sovellusta.
– Zeynep Nevşat käytti Rytriä.

Kuka tunnusti opiskelijoiden saavutukset?
– Pormestari Fatih Selimoğlu tunnusti opiskelijoiden menestyksen ja opettaja Burcu Tosunin antaman ohjauksen.

Kuka tuki opiskelijoiden osallistumista?
– Karamanlin kaupunki tuki opiskelijoita tarjoamalla kuljetusta kilpailuun.

Keskeiset haasteet ja kiistakysymykset, jotka liittyvät tekoälyyn:
Tekoälyn käyttö eri aloilla aiheuttaa useita haasteita ja kiistanalaisuuksia, mukaan lukien:

Eettiset näkökohdat: Huolenaiheet yksityisyydestä, valvonnasta ja päätöksentekovääristymistä.
Työvoiman siirtymä: Tekevätkö tekoäly ja automatisointi työtä tarpeettomaksi ja johtaako se työttömyyteen tietyillä aloilla.
Tekoälyn turvallisuus: Varmistetaan, että tekoälyjärjestelmät toimivat tarkoitetulla tavalla aiheuttamatta vahinkoa ihmisille tai ympäristölle.
Vastuuvelvollisuus: Vaikeudet tunnistaa, kuka on vastuussa, kun tekoälyjärjestelmät tekevät virheitä tai aiheuttavat vahinkoa.

Hyödyt:
– Tekoäly parantaa tehokkuutta ja tuottavuutta monilla aloilla.
– Se mahdollistaa merkittäviä edistysaskelia terveydenhuollossa, koulutuksessa ja liikenteessä.
– Tekoäly kykenee käsittelemään monimutkaisia tehtäviä ja prosessoimaan suuria tietomääriä nopeasti.

Haitat:
– Se voi johtaa työpaikkojen siirtymiseen automatisoinnin myötä.
– Tekoälyjärjestelmien luominen ja kouluttaminen voi olla kallista ja resurssivievää.
– On riskiä, että tekoälyä käytetään haitallisella tavalla, esimerkiksi autonomisten aseiden kehittämisessä.

Lisätietoja tekoälyn alasta luotettavasta lähteestä löytyy Association for the Advancement of Artificial Intelligence -pääverkkotunnuksesta: Association for the Advancement of Artificial Intelligence.

Yleistietoa uusimmista tekoälytekniikoista ja uutisista on saatavilla seuraavista lähteistä: MIT Technology Review ja WIRED.

Huomaa, että näiden ehdotettujen linkkien sisällyttäminen perustuu pääverkkotunnusten yleiseen luotettavuuteen tietolähteinä tekoälyä ja siihen liittyviä teknologioita koskevissa tiedoissa; suoria URL-osoitteita koskien Burdurin kilpailua tai Karamanlin ammatillisen teknisen ja anatolialaisen lukion opiskelijoiden tiettyjä saavutuksia ei toimitettu.

Privacy policy
Contact