Omena esittelee seuraavan sukupolven Siri- ja tekoälytyökalut parannetun käyttäjäyksityisyyden ja vuorovaikutuksen tueksi

Vuorovaikutuksen muuttaminen edistyksellisen kielenymmärryksen avulla
Apple mullistaa tapamme vuorovaikuttaa laitteidemme kanssa hyödyntämällä tehokkaita kielen ja kuvan tulkintateknologioita, jotka tunnetaan Large Language Models (LLM) -nimellä. Edistyksellisillä luonnollisen kielen tulkintakyvyillä Apple on esitellyt joukon kirjoitustyökaluja, jotka parantavat sovelluksia laajasti, aina Sähköpostista Muistiinpanoihin, ja Safarista Pagesiin ja Keynoteen, sisältäen myös kolmannen osapuolen sovellukset.

Käyttäjän yksityisyys ja uudistettu Siri-kokemus
Apple panostaa vahvasti käyttäjän yksityisyyteen. Tietojenkäsittely tapahtuu laitteella, mikä tarkoittaa, ettei henkilökohtaista tietoa lähetetä ulkoisille palvelimille. Tarvittaessa vain olennaiset tiedot lähetetään Applen palvelimiin, jotka noudattavat tiukkoja yksityisyysprotokollia. Tämän aloitteen ytimessä on luonnollisempi ja intuitiivisempi Siri, joka kykenee reaaliaikaisiin korjauksiin ja ymmärtää keskustelukontekstin tarjotakseen personoidun käyttäjäkokemuksen. Siri toimii nyt saumattomasti monien sovellusten kanssa sen semanttisen indeksin ansiosta, joka kattaa kuvat, kalenteritapahtumat ja tiedostot.

Parannettu muistiinpanot ja puheluiden yksityisyys
Muistiinpanojen ja Puhelinsovellusten toiminnallisuuksiin on nyt lisätty ominaisuuksia keskustelujen tallentamista, tekstitystä ja tiivistämistä varten. Äänimuistiinpanojen integrointi Muistiinpanosovellukseen tarjoaa saumattoman kokemuksen. Puheluiden tallennuksen yhteydessä yksityisyys on ensisijainen; Apple varmistaa, että kaikki osallistujat saavat automaattiset ilmoitukset tallennuksen alkamisesta.

Älykkäät ilmoitukset ja kuvankäsittely
Uusi Focus-tila otsikolla ”Vähennä keskeytyksiä” tiivistää automaattisesti ilmoitukset, jotta käyttäjät voivat keskittyä ilman tarpeettomia häiriöitä. Applen tekoäly on merkittävästi parantanut kokemusta kirjoittamisesta ja muokkaamisesta Mailissa, Pagesissa ja Muistiinpanoissa. Käyttäjät voivat nyt luoda ja muokata tekstejä säätäen sävyä ja rakennetta tarpeidensa mukaisesti käyttäen Uudelleenkirjoitus -toimintoa.

Kuva-alusta ja parannettu Valokuva-sovellus
Kuva-alustalla käyttäjät voivat nopeasti luoda kuvia eri tyyleissä, kuten Animaatio, Kuvitus tai Luonnos. Tämä ominaisuus on upotettu sovelluksiin ja saatavilla erillisenä sovelluksena, mahdollistaen räätälöinnin samalla yksityisyyttä säilyttäen. Valokuvat-sovellus on myös päivitetty, tarjoten mahdollisuuden poistaa ei-toivotut taustahahmot ja parantaa muistoja luovilla kerronnoilla.

ChatGPT-integraatio Apple-laitteissa
Astuen tulevaisuuteen, Apple on integroinut ChatGPT:n iPhoneihin, iPadeihin ja Mackeihin, mahdollistaen sen tehokkaiden kykyjen käytön suoraan näillä laitteilla. Uusi Siri hyödyntää ChatGPT:n tietämystä vastataakseen yleisiin kysymyksiin, samalla antaen käyttäjille täyden hallinnan tietoihinsa.

Yhteensopivuus ja saatavuus
Apple Intelligence esitellään iOS 18:ssa, macOS 15:ssa ja iPadOS 17:ssä laitteilla, joissa on M1-siru tai uudempi. Se merkitsee merkittävää harppausta personoidussa tekoälyn integraatiossa, tarjoten intuitiivisemman käyttäjäkokemuksen. Aluksi se on kuitenkin saatavilla vain Yhdysvalloissa ja englanniksi, laajemman käyttöönoton odotetaan tapahtuvan vuoteen 2025 mennessä.

Apple Intelligence merkitsee ratkaisevaa edistysaskelta henkilökohtaisen laitteen tekoälyssä, asettaen uusia standardeja yksityisyystietoisen teknologiavuorovaikutuksen suhteen. Contextually ajattelevalla Sirillä ja huippuluokan kirjoitustyökaluilla ja kuvien luomisella Apple jatkaa teknologisen innovaation kärjessä, parantaen päivittäistä elämää yksityisemmällä ja tehokkaammalla tavalla.

Keskeisiä kysymyksiä ja vastauksia:

K: Mitä ovat Large Language Models (LLM) ja miten ne liittyvät Applen aloitteeseen?
V: LLM:t ovat tekoälymalleja, jotka on suunniteltu ymmärtämään ja tuottamaan ihmisen kieltä. Apple hyödyntää LLM:ien käyttöä mahdollistaakseen edistyksellisemmän luonnollisen kielen tulkinnan, mikä on olennainen parannus käyttäjien vuorovaikutukselle laitteiden kanssa erilaisten sovellusten kirjoitustyökalujen parantamiseksi.

K: Miten käyttäjän yksityisyys otetaan huomioon uusissa Siri- ja tekoälyominaisuuksissa?
V: Apple käsittelee tietoja pääosin laitteella itsessään useimmissa toiminnoissa, mikä vähentää tarvetta lähettää henkilökohtaista tietoa ulkoisille palvelimille. Kun tietoja lähetetään Apple’n palvelimille, se tapahtuu tiukkojen yksityisyysprotokollien mukaisesti. Automatisoidut ilmoitukset puheluiden tallennuksesta korostavat myös läpinäkyvyyttä ja yksityisyyttä.

K: Mitkä haasteet tai kiistat liittyvät uuden sukupolven Sirin ja tekoälytyökalujen käyttöönottoon Applen toimesta?
V: Yksi huoli voi olla jatkuva jännite tekoälyn kyvykkyyksien kehittämisen ja käyttäjän yksityisyyden ylläpidon välillä. Toisena haasteena on varmistaa, etteivät tekoälytyökalut käytävaisiin tai tuo vahingossa esille ennakkoluuloja. Lisäksi saatetaan käydäkeskusteluja siitä, miten edistykselliset työkalut on saatavilla vain uudemmilla laitteilla, jotka ovat varustettu M1-sirulla tai myöhemmin.

Edut ja haitat:

Edut:
– Parannettu käyttäjävuorovaikutus laitteiden kanssa kehittyneempään kielen ja kuvan tulkintateknologioihin perustuen.
– Lisääntynyt yksityisyys laitteen omalla datan prosessoinnilla ja selkeillä ilmoituksilla puheluiden tallennuksesta.
– Uudet tuottavuusominaisuudet, kuten parannettu muistiinpanot, älykkäät ilmoitukset ja kehittynyt kuvien muokkaus voivat johtaa lisääntyneeseen tehokkuuteen.
– ChatGPT:n integrointi yleiseen tiedon tarpeeseen Apple-laitteissa.

Haitat:
– Uusien ominaisuuksien saatavuus rajoitettu laitteille, jotka on varustettu M1-sirulla tai uudemmin, mikä voi turhauttaa vanhempien laitteiden käyttäjiä.
– Alkuperäinen saatavuus rajoitettu Yhdysvaltoihin englannin kielellä, rajoittaen saatavuutta globaalille käyttäjäkunnalle.
– Edistyneen tekoälyn tuominen henkilökohtaisiin laitteisiin voi tuoda esiin uusia turvallisuus- ja yksityisyyshuolia, jotka tulee ratkaista.

Lisätietoja Applen tuotteista ja palveluista löydät heidän viralliselta verkkosivustoltaan seuraavasta linkistä: Apple. Huomioithan, että vastaukseni perustuvat yleiseen tietämykseen vuoteen 2023 alkupuolelle asti, ja Applen tulevien palveluiden yksityiskohdat perustuvat spekulointiin tarjotun artikkelisisällön perusteella eivätkä ne ole peräisin Applen varsinaisista julkistuksista.

Privacy policy
Contact