Uusi aika Googlen premium-tekoälyn ominaisuuksille

Googlen on raportoitu harkitsevan strategiaa tekoälyn ominaisuuksien rahastamiseksi lanseeraamalla ”premium”-ominaisuuksia, jotka edellyttäisivät maksamista, kertoo Financial Times. Tämä liike merkitsee ensimmäistä kertaa, kun Google asettaa ydintuoteominaisuuksiaan maksullisen seinän taakse, mikä voi johtaa merkittävään muutokseen sen liiketoimintamallissa.

Nimeämättömät lähteet, jotka ovat perehtyneet suunnitelmiin, ovat paljastaneet, että Google harkitsee erilaisia vaihtoehtoja tekoälyn hakuominaisuuksien integroimiseksi premium-tilauspalveluihinsa. Vaikka yritys ei ole vahvistanut näitä raportteja, uutiset aiheuttivat pienen laskun Googlen osakkeissa jatketulla kaupankäynnillä.

Googlen edustaja korosti sitoutumistaan parantamaan tuotettaan vastatakseen muuttuviin käyttäjien tarpeisiin. Hän kuitenkin totesi, ettei yritys tällä hetkellä kehitä mainoksista vapaata hakukokemusta. Googlen aikomuksena on sen sijaan keskittyä laajentamaan tilauspalveluitaan tuomalla markkinoille uusia premium-ominaisuuksia ja palveluita.

Tämä mahdollinen liike korostaa haastetta, joka Googlen emoyhtiöllä, Alphabet Inc.:llä, on tekoälyteknologian tehokkaassa integroimisessa olemassa olevaan infrastruktuuriinsa vaarantamatta samalla kannattavaa mainosliiketoimintaansa. Tämä dilemma on jatkunut huolimatta Googlen kuluttajatilausten palvelun viimeaikaisesta lanseerauksesta, jonka avulla käyttäjät saavat pääsyn kehittyneeseen tekoälymalliin nimeltään Gemini.

Yritys kehittää parhaillaan palveluun tarvittavaa teknologiaa, mutta sillä ei ole vielä päätetty tiettyä lanseerauspäivämäärää. Mikäli ja kun palvelu julkaistaan, Googlen tekoälyn Premium-tason tilaajat hyötyvät edistyksellisistä ominaisuuksista, kuten innovatiivisen Gemini-chatbotin käytöstä ja pääsystä generatiiviseen tekoälymalliin suosituissa palveluissa kuten Gmailissa ja Google Docsissa.

On syytä huomata, että premium-tekoälyn ominaisuuksien esittely ei vaikuta Googlen ilmaisen hakukoneen saatavuuteen. Näin ollen mainoksia näytetään jatkossakin hakutulosten yhteydessä, vaikka käyttäjät olisivat tilaajia.

Googlen tutkimus premium-tekoälyn ominaisuuksien rahastamisesta on vastaus OpenAI:n ChatGPT:n kasvavaan suosioon, joka esiteltiin loppuvuodesta 2022. ChatGPT:n kyky tarjota kerronnallisia vastauksia on saanut Googlen harkitsemaan perinteisen luottamuksensa sinisiin linkkeihin ja mainontaan hakutuloksissa.

Vaikka Google on testannut tekoälyä hyödyntävää hakupalvelua, joka yhdistää henkilökohtaisen kerronnan sisällön verkkosivustolinkkeihin ja mainoksiin, tämän ”haku-generointikokemuksen” ominaisuuksien integrointi sen perushakukoneeseen on ollut vähittäinen prosessi.

Tämä mahdollinen siirtymä kohti premium-tekoälyn ominaisuuksien rahastamista voisi merkitä huomattavaa muutosta Googlen tarjonnassa ja tarjota käyttäjille parannettuja toiminnallisuuksia ja kokemuksia maksua vastaan.

Googlen esittely premium-tekoälyn ominaisuuksista edustaa potentiaalista muutosta yrityksen liiketoimintamallissa. Vaikka Google ei ole virallisesti vahvistanut näitä suunnitelmia, nimeämättömät lähteet, jotka ovat perehtyneet asiaan, ovat osoittaneet, että yritys harkitsee tekoälyn hakuominaisuuksien integroimista premium-tilauspalveluihinsa.

Googlen liike rahastaa tekoälyominaisuuksiaan on strategia, jonka tarkoituksena on parantaa tuotteitaan ja sopeutua käyttäjien muuttuviin tarpeisiin. Se kuitenkin asettaa myös haasteen Googlen emoyhtiölle, Alphabet Inc.:lle, joka pyrkii integroimaan tekoälyteknologiaa infrastruktuuriinsa vaarantamatta mainosliiketoimintaansa, joka on merkittävä tulonlähde.

OpenAI:n ChatGPT:n kasvava suosio, joka tarjoaa kerronnallisia vastauksia, on todennäköisesti vaikuttanut Googlen harkintaan premium-tekoälyn ominaisuuksien suhteen. Tämä kilpailija on saanut Googlen arvioimaan uudelleen perinteistä luottamustaan sinisiin linkkeihin ja mainontaan hakutuloksissa.

On tärkeää huomata, että premium-tekoälyn ominaisuuksien esittely ei vaikuta Googlen ilmaisen hakukoneen saatavuuteen. Google jatkaa mainoksien näyttämistä hakutulosten yhteydessä, jopa tilaajille.

Tarkkaa lanseerauspäivämäärää Google AI Premium -tasolle ei ole vielä päätetty, koska yritys kehittää yhä tarvittavaa teknologiaa. Kuitenkin, kun palvelu tulee saataville, tilaajat voivat odottaa edistyksellisiä ominaisuuksia, kuten pääsyä Gemini-chatbotiin ja generatiiviseen tekoälymalliin suosituissa palveluissa kuten Gmailissa ja Google Docsissa.

Kaiken kaikkiaan Googlen mahdollinen premium-tekoälyn ominaisuuksien esittely merkitsee mahdollista muutosta sen tarjonnassa. Tämä liike voisi tarjota käyttäjille parannettuja toiminnallisuuksia ja kokemuksia, vaikkakin maksua vastaan.

Lisätietoja Googlen nykyisistä tarjonnasta ja päivityksistä voit löytää heidän viralliselta verkkosivustoltaan osoitteesta google.com.

Privacy policy
Contact