Õuna avalikustab järgmise põlvkonna “Apple Intelligence” AI ja uued opsüsteemiversioonid WWDC24-l

Apple Intelligence AI suurendab kasutaja efektiivsust

Apple teatas oma edasijõudnud tehisintellekti “Apple Intelligence” avalikustamisest WWDC24 sündmusel, vihjates olulisele sammule kasutaja abistamisel. Tehisintellekt on loodud tavaliste ülesannete lihtsustamiseks, mõistes kasutaja tegevusi ja kavatsusi, meenutades digitaalset sekretäri või majapidajat.

Apple kinnitas, et “Apple Intelligence” jõustatakse alguses selle sügisel ainult ameerika inglise keele kasutajatele, eksklusiivselt konkreetsetel mudelitel, millel on nende uusimad protsessorid. iPhone 15 Pro/Pro Max, millel on A17 Pro, koos iPadide ja Mac’idega, millel on M1 kiibid või hilisemad, saavad esimesena sellest tehnoloogiast kasu.

Apple Intelligence fookus on suunatud igapäevaste toimingute lihtsustamisele, mitte ainult pildi- või tekstigeneratsioonile. Oluline on see, et iPhone’ides, iPadides ja Mac’ides on prioriteetne seadme seesmine andmetöötlus, tagades kasutaja privaatsuse, minimaalse andmete jagamise Apple’i serveritega.

Sirile võimekuse laiendamine

Apple Intelligence’i integreerimine laieneb ka Siri funktsionaalsusele, täiustades kuulsat häälassistenti sügavama arusaamisega kasutaja kontekstist. Selle tehisintellektiga saab Siri hõlpsalt hallata keerulisi ülesandeid, pakkudes teavet nagu lennu saabumisajad või ajakavad, mis põhinevad kasutajate e-kirjadel ja kalendriüritustel.

Lisaks võivad Apple’i kasutajad oodata sirlemit sujuvat koostoimet mitte ainult häälega, vaid ka uue funktsiooniga “Type to Siri” teksti sisestamiseks.

Operatsioonisüsteemi uuendused teatatud

Selle tehisintellekti arengu kõrval teatas Apple ka nende operatsioonisüsteemide järgmistest versioonidest: iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequoia, watchOS 11 ja visionOS 2. Avalikud beetaversioonid peaksid olema saadaval alates juulist, avalik väljalase on planeeritud sügiseks.

Nende operatsioonisüsteemi uuenduste osana võivad kasutajad oodata täiustatud kohandamisfunktsioone, juhtimiskeskuse täiendusi ning kauaoodatud kalkulaatorirakendust iPadOS 18 jaoks. Sõnumid muutuvad RCS-ühilduvaks ning iPhone 14 mudelid toovad sisse satelliitpõhised sõnumsidevõimalused isegi mobiilsidevõrgu levialast väljas.

Apple’i endaste rakenduste nagu Fotod, Märkmed ja Rahakott arendamine rõhutab pidevat pühendumust funktsionaalsusele ja kasutaja privaatsusele, tagades mugavaid teenuseid ilma turvalisust ohverdamata.

Arvestades esitatud teavet, on ilmne, et Apple’i sündmus tutvustas olulisi edusamme nii tehisintellekti kui ka nende operatsioonisüsteemide valdkonnas. Siin on mõned täiendavad asjakohased faktid, võtmeteemad, väljakutsed, vastuolud ning eelised ja puudused:

Asjakohased faktid:
– Apple’il on ajalugu tehisintellekti integreerimisega oma toodetesse ning “Apple Intelligence” tutvustamisega kohandatakse tehisintellekti kasutaja kogemuse veel isikupärasemaks muutmiseks.
– Privaatsusele keskendumine seadmesisese andmetöötluse kaudu on kooskõlas Apple’i pikaajalise pühendumisega kasutaja privaatsusele, mis on ettevõttele unikaalne müügipunkt.
– “Apple Intelligence’i” piiramine uusimatele riistvaradele jätkab Apple’i trendi suure jõudluse ja eksklusiivsuse poole, mis sageli tähendab, et kasutajad uuendavad oma seadmeid sagedamini.

Küsimused ja vastused:
K: Milliseid iOS funktsioone “Apple Intelligence” täiustab?
<b:V:…

Privacy policy
Contact