Volkswagen introducerar AI-drivna chatbot i bilmodeller

Volkswagen har meddelat sina planer på att integrera en AI-drivna chatbot, ChatGPT, i flera av sina bilmodeller. Integrationen av ChatGPT i Volkswagens IDA-röstassistent gör det möjligt för ägare att ha sömlös tillgång till en expanderande AI-databas. Chatboten kommer att möjliggöra för förare att utföra olika uppgifter, såsom att ringa samtal, justera volym, aktivera navigation och kontrollera luftkonditioneringen med röstkommandon.

Implementeringen av den nya chatboten förväntas vara tillgänglig genom en över-the-air-uppdatering under det andra kvartalet av året. En av huvudfunktionerna hos ChatGPT är dess förmåga att läsa upp forskad information under körning, vilket ger förare tillgång till ett bredare spektrum av information. Chatboten syftar till att svara på en mängd olika frågor och engagera sig i intuitiva konversationer med förarna.

Viktigt är att ChatGPT inte kräver att användare skapar ett nytt konto eller installerar en separat app för att använda dess funktioner. Systemets grund, Cerence Chat Pro, utvecklades av teknikpartner Cerence Inc. Volkswagen betonar att personuppgifter är skyddade, eftersom chatboten inte har tillgång till fordonsinformation.

För att aktivera assistenten kan förare helt enkelt säga ”hej, IDA,” eller trycka på en knapp på ratten. Om assistenten inte kan svara på en förfrågan, skickas frågan anonymt vidare till AI, och Volkswagens röst svarar lämpligt. ChatGPT har inte tillgång till några fordonsdata, och alla frågor och svar raderas omedelbart för att säkerställa högsta skyddsnivå för data.

Den AI-drivna chatboten kommer att vara kompatibel med den senaste generationens infotainmentsystem i Volkswagens modeller, inklusive ID.71, ID.4, ID.5, ID.3, Tiguan, Passat och den kommande Golfen. Volkswagens nya Golfmodell, som firar sitt 50-årsjubileum nästa år, har fått en kraftigt reviderad interiör med förbättringar inom funktionalitet, ergonomi och kvalitet.

BMW Visar Framtida Bilinnovationer på CES

Vid Consumer Electronics Show (CES) har BMW avslöjat en glimt av framtida bilinnovationer. BMW visade multiplayer-videospel och live-/video-on-demand-TV för passagerare att njuta av under sina resor i kommande produktionsmodeller.

En av de banbrytande funktionerna som visades på CES är möjligheten att fjärrstyra en BMW iX och guida den runt på utställningsområdet. BMW framhöll också potentialen hos augmented reality-glasögon under en biltur, tillsammans med varumärkets Intelligent Personal Assistant, som nu är utrustad med en ny generativ AI-funktion drivs av Alexas stora språkmodell.

Kias Återkomst till CES: Visar Framtida Mobilitetsstrategier

Kia återvänder till CES efter en frånvaro på fem år för att visa upp sin nya plattform bortom fordon (PBV) -strategi. Kia avslöjar fem PBV-konceptmodeller, inklusive tre PV5-derivat, PV7 och PV1. PBV5-konceptet är planerat att lanseras nästa år och visar Kias engagemang för framtida mobilitetsinnovationer.

Privacy policy
Contact