AI-retreat samlades på Dubais Museum of the Future

Dubai håller en exceptionell församling inriktad på artificiell intelligens (AI), som hålls på Museum of the Future. Sponsoreras av Hans Höghet Sheikh Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum, Dubais kronprins och ordförande för exekutivrådet, samlar AI-retreatet över tusen experter och beslutsfattare från både offentliga och privata sektorer, liksom topp globala teknikföretag.

Det främsta målet med denna sammankomst, organiserad av Dubai Center for AI Utilization i samarbete med National AI Program, är att utforska framtida möjligheter och trender inom AI. Det strävar också efter att identifiera samarbetsområden som kommer att leda till effektiva lösningar, samt att starta olika initiativ och partnerskap för att optimalt utnyttja lovande AI-applikationer.

En nyckelsession ska inledas, med Hans Excellens Omar Sultan Al Olama, minister för AI, digital ekonomi och tillämpningar för fjärrarbete, som också är vice verkställande direktör för Dubai Future Foundation. Han är inställd på att diskutera de primära målen för det nyligen lanserade ”Dubais årliga AI-antagandebeskämningsplan.”

Exklusiva diskussionspaneler inom AI-retreatet kommer att fördjupa sig i att identifiera de främsta möjligheterna inom sektorn, inklusive politik, lagstiftning, styrning, talangattraktion och utveckling, förbättring av digital infrastruktur, datacenterkapaciteter för AI-användningar samt finansiering och forskningsstimulanser. Dessutom kommer världsledande teknikföretag som Microsoft, IBM, Google, Amazon, Oracle, SAP, Nvidia och Samsung, tillsammans med Innovation Hub från Dubai International Financial Centre, att arrangera workshops och evenemang som visar de senaste trenderna, applikationerna och teknologierna inom AI inom 2071-zonen på Emirates Towers i Dubai.

Privacy policy
Contact