Apple onthult nieuwe ‘Apple Intelligence’ AI-verbeteringen voor zijn apparaten

Apple is begonnen aan een ambitieuze reis op het gebied van kunstmatige intelligentie, om zijn apparaten te transformeren met een scala aan AI-gedreven mogelijkheden. Aangekondigd tijdens Apple’s Worldwide Developers Conference (WWDC), bereidt de techgigant zich voor op een release in de herfst van door AI aangedreven functies die zijn ontworpen om tegemoet te komen aan de individuele behoeften van gebruikers en tegelijkertijd de hoogste normen van privacybescherming te handhaven.

De AI-mogelijkheden zijn diep geïntegreerd in de besturingssystemen van iPhones, Macs en iPads, waardoor Apple’s AI-modellen toegang hebben tot een overvloed aan gebruikersinformatie om de functionaliteit echt te verbeteren. De Software Chief van Apple benadrukte dat in plaats van de brede term Kunstmatige Intelligentie, de functionaliteiten van Apple worden gepresenteerd onder de vlag van “Apple Intelligence.”

Door te beloven dat veel van hun AI-modellen rechtstreeks op apparaten worden uitgevoerd, verzekerde Apple een veilige cloudverbinding wanneer dat nodig is. Deze strategische benadering bepaalt of taken lokaal of via de cloud worden verwerkt. Siri, Apple’s spraakassistent, staat op het punt om met hulp van AI meer verantwoordelijkheden op zich te nemen, zoals het bewerken van foto’s via spraakopdrachten of het toevoegen van nieuwe contactinformatie vanuit chat-apps.

Apple Intelligence zal gebruikers ook verbazen met zijn “Herinneringen”-functie. Door simpelweg een moment te beschrijven, kan het gerelateerde foto’s en video’s samenstellen, een verhaallijn maken en ze samenstellen tot een boeiende film.

De introductie van “Genmoji,” innovatieve, on-the-fly op maat gegenereerde emoji-tijdens tekstinvoer, valt op tussen de verbeteringen. Bovendien zal AI de Mail-app van Apple in staat stellen om beknopte samenvattingen weer te geven in plaats van alleen de initiële regels, waardoor gebruikers belangrijke communicatie kunnen prioriteren.

Bovendien kunnen gebruikers die dat willen OpenAI’s ChatGPT via Siri raadplegen, voor gevallen waarin de chatbot mogelijk superieure antwoorden biedt.

Apple-apparaten worden steeds meer met elkaar verbonden, aangezien aankomende Mac-updates directe toegang zullen bieden tot iPhone-gegevens en apps zonder dat de telefoon fysiek hoeft te worden aangeraakt. In afgelegen gebieden kunnen Apple iPhones binnenkort tekstberichten via satelliet verzenden, een uitbreiding van de bestaande satellietnoodoproepdienst.

Tot slot revolutioneert Apple de veilige communicatie door iPhone-gebruikers in staat te stellen te chatten met Android-gebruikers via het versleutelde RCS-protocol in plaats van SMS—een significante afwijking van de WhatsApp-gedomineerde cross-platform communicatie in Duitsland. Bovendien introduceert Apple een speciale app voor zijn cross-device wachtwoordbeheerder en kondigt de beschikbaarheid van zijn Vision Pro computerbril in Duitsland aan, vanaf 12 juli, naast een OS-update om hun prestaties te optimaliseren.

Belangrijke Vragen en Antwoorden:

V: Wat zijn de nieuwe AI-verbeteringen voor Apple-apparaten?
A: Apple heeft verschillende door AI gedreven functies aangekondigd, waaronder verbeteringen aan de capaciteiten van Siri, de “Herinneringen”-functie in Foto’s, “Genmoji” voor op maat gemaakte emoji-generatie, e-mailsamenvattingen in Mail en de mogelijkheid om OpenAI’s ChatGPT via Siri te gebruiken. Apple Intelligence integreert AI diep in de besturingssystemen van Apple-apparaten.

V: Hoe wordt privacy gehandhaafd met deze nieuwe AI-functies?
A: Apple benadrukt het rechtstreeks uitvoeren van AI-modellen op apparaten, waardoor gegevensprivacy en -beveiliging worden gewaarborgd. Cloudconnectiviteit wordt alleen gebruikt wanneer dat nodig is en strategisch bepaald, in overeenstemming met de toewijding aan de privacy van gebruikers.

V: Kunnen iPhones nu tekstberichten via satelliet verzenden?
A: Ja, de aankomende update zal iPhones in staat stellen tekstberichten via satelliet te verzenden in afgelegen gebieden.

V: Wanneer zullen de Vision Pro computerbrillen van Apple beschikbaar zijn in Duitsland?
A: De Vision Pro-brillen zullen beschikbaar zijn vanaf 12 juli, samen met een bijbehorende OS-update om de prestaties te optimaliseren.

Belangrijke Uitdagingen en Controverses:
– De balans tussen krachtige AI-functies en gebruikersprivacy is een voortdurende uitdaging. Apple moet ervoor zorgen dat naarmate meer gebruikersgegevens worden geraadpleegd door AI, de privacy niet in gevaar komt.
– Naarmate de AI-mogelijkheden toenemen, kunnen er zorgen ontstaan over baanverdringing of ethische overwegingen met betrekking tot gebruikersautonomie en besluitvorming.
– Het integreren van RCS voor versleutelde communicatie is een verschuiving voor Apple, die uitdagingen kan tegenkomen bij het waarborgen van naadloze en veilige interoperabiliteit met Android-apparaten.

Voordelen:
– Verbeterde personalisatie en gemak voor gebruikers bij verschillende toepassingen.
– Verhoogde bruikbaarheid voor Siri en interoperabiliteit tussen Apple-apparaten.
– De optie om tekstberichten via satelliet te verzenden in afgelegen gebieden kan levensreddend zijn in noodsituaties.

Nadelen:
– Potentiële privacyrisico’s als ze niet correct worden beheerd.
– Kan de afhankelijkheid van technologie vergroten, met zorgen over gebruikersautonomie.
– Functies zoals satellietberichten kunnen beperkt zijn wat betreft beschikbaarheid en gebruik, afhankelijk van de regio en infrastructuur.

Meer informatie over Apple’s producten en diensten vindt u door hun officiële website te bezoeken via deze link. Let op dat de verstrekte URL naar de hoofdpagina van Apple leidt; specifieke AI-functies worden mogelijk niet gedetailleerd weergegeven tot dichter bij de releasedatum van de genoemde verbeteringen in het artikel.

Privacy policy
Contact