Apple tutvustab uusi nutiseadmete jaoks mõeldud ‘Apple Intelligence’ tehisintellekti täiustusi

Apple on asunud ambitsioonikale teekonnale tehisintellekti valdkonnas, valmis pöörama oma seadmed ümber tehisintellekti abil loodud võimete komplektiga. Ettevõtte Worldwide Developers Conference (WWDC) raames teatatud käik on suunatud sügisel ilmuvatele tehisintellekti poolt juhitud võimalustele, mis on loodud kasutajate individuaalsete vajaduste rahuldamiseks, järgides samal ajal kõrgeimaid privaatsuskaitse standardeid.

Tehisintellekti võimed on sügavalt integreeritud iPhone’i, Maci ja iPadi operatsioonisüsteemidesse, võimaldades Apple’i tehisintellekti mudelitel juurdepääsu paljudele kasutajaandmetele tõelise kasulikkuse suurendamiseks. Apple’i tarkvarachef rõhutas, et Apple’i funktsioone esitatakse pigem “Apple Intelligence” lipu all kui laia käsitluse “Tehisintellekt”.

Ettevõtte lubadust kasutada paljusid oma tehisintellekti mudeleid otse seadmetel, toetab Apple kindel pilvühendus vajaduse korral. Strateegiline lähenemine otsustab, kas ülesandeid töödeldakse kohapeal või pilve kaudu. Siri, Apple’i häälassistendi, on plaanis võtta rohkem vastutust tehisintellekti abil, näiteks fotode redigeerimine häälkäsu abil või uue kontaktteabe lisamine vestlusrakendustest.

Apple Intelligence paneb kasutajaid ka imestama oma funktsiooni “Memories” abil. Lihtsalt hetke kirjeldades saab see hoolitseda seotud fotode ja videote eest, luua loo ning koostada need köitvaks filmiks.

“Innovaatiline, kohapealne kohandatud emoji genereerimise Genmoji” sissetoomine tekstisisestuse ajal on täienduste seas silmapaistev. Lisaks võimaldab tehisintellekt Apple’i Mail rakendusel kuvada lühikesi kokkuvõtteid ainult algsete ridadega võrreldes, aidates kasutajatel olulistest suhtlustest olulisi asju prioriteerida.

Lisaks saavad kasutajad, kes soovivad, juurdepääsu OpenAI ChatGPT-le Siri kaudu, kui vestlusrobot võib pakkuda paremaid vastuseid.

Tulevaste Maci värskenduste abil muutuvad Apple’i seadmed üha omavahel ühendatumaks, võimaldades otsest juurdepääsu iPhone’i andmetele ja rakendustele, neid füüsiliselt käsitseda pole vaja. Eemal asuvates piirkondades saavad Apple’i iPhone’id peagi saata tekstsõnumeid satelliidi kaudu, laiendades seejuures olemasolevat satelliidipõhist hädaabiteenust.

Lõpuks muudab Apple turvalised suhtlusvõimalused revolutsiooniliselt, võimaldades iPhone’i kasutajatel suhelda Androidi kasutajatega läbi krüpteeritud RCS protokolli, mitte SMS-i kaudu – oluline lahknevus Saksamaal valitsevast WhatsAppi domineerivast eriplatvormilisest suhtlusest. Lisaks toob Apple turule spetsiaalse rakenduse oma mitme seadme paroolihalduri ja kuulutab Vision Pro arvutiprillide saadavuse Saksamaal alates 12. juulist, koos opsüsteemi uuendusega nende jõudluse optimeerimiseks.

Põhiküsimused ja vastused:

K: Millised on uued tehisintellekti täiendused Apple’i seadmetele?
V: Apple on teatanud mitmetest tehisintellekti poolt juhitud funktsioonidest, sealhulgas Siri võimekuse parendamisest, “Memories” funktsioonist Fotodes, “Genmoji” kohandatud emoji genereerimiseks, e-posti kokkuvõtte funktsioonist Mailis ja võimalusest kasutada OpenAI ChatGPT-d Siri kaudu. Apple Intelligence integreerib tehisintellekti sügavalt Apple’i seadmete operatsioonisüsteemidesse.

K: Kuidas tagatakse nende uute tehisintellekti funktsioonidega privaatsus?
V: Apple rõhutab, et töötab tehisintellekti mudeleid otse seadmetel, tagades seeläbi andmete privaatsuse ja turvalisuse. Pilvühendust kasutatakse ainult vajadusel ja strateegiliselt määratud, järgides kasutajate privaatsusele pühendumust.

K: Kas iPhone’id saavad nüüd saata tekstsõnumeid satelliidi kaudu?
V: Jah, tulevane värskendus võimaldab iPhone’il saata tekstsõnumeid satelliidi kaudu eemal asuvates piirkondades.

K: Millal saavad Apple’i Vision Pro arvutiprillid Saksamaal saadaval olema?
V: Vision Pro autorid saavad saadaval olema alates 12. juulist, koos opsüsteemi uuendusega jõudluse optimeerimiseks.

Põhiväljakutsed ja vastuolud:
– Jõuliste tehisintellekti funktsioonide ja kasutaja privaatsuse tasakaal on alaline väljakutse. Apple peab tagama, et mida rohkem kasutaja andmeid tehisintellekt kasutab, ei ohusta see privaatsust.
– Kuna tehisintellekti võimed suurenevad, võivad tekkida murekohad tööhõive kaotuse või eetiliste küsimuste osas, mis puudutavad kasutaja autonoomiat ja otsustusvõimet.
– Krüpteeritud suhtluse jaoks RCS-i integreerimine on Apple jaoks muutus, mis võib kaasa tuua väljakutseid, tagades sujuva ja turvalise ühilduvuse Androidi seadmetega.

Eelised:
– Täiustatud personaliseerimine ja mugavus kasutajatele erinevates rakendustes.
– Suurem kasulikkus Sirile ja ühilduvus Apple’i seadmete vahel.
– Võimalus kasutada satelliiditeksti eemal asuvates piirkondades võib olla elupäästev hädaolukordades.

Puudused:
– Potentsiaalsed privaatsusriskid, kui neid õigesti ei haldada.
– Võib suurendada tehnikale rajanevat sõltuvust, tekitades muret kasutaja autonoomia pärast.
– Omadused nagu satelliiditekst võivad piirkonnast ja infrastruktuurist sõltuvalt olla piiratud kättesaadavuse ja kasutamisega.

Leiate rohkem teavet Apple’i toodete ja teenuste kohta, külastades nende ametlikku veebisaiti selle lingi kaudu. Pange tähele, et saadetud URL viitab Apple’i pealehele; konkreetseid tehisintellekti funktsioone ei pruugi seal üksikasjalikult kirjeldatud olla enne lähemal kuupäeval kuni artiklis mainitud täiustuste väljaandmiseni.

Privacy policy
Contact