De evolutie van voedselbereiding: AI in de horeca

De wereld omarmt in snel tempo de kracht van kunstmatige intelligentie (AI) om verschillende industrieën te revolutioneren. Van contentcreatie tot videobewerking is AI een integraal onderdeel geworden van het dagelijks leven. In lijn met deze trend heeft Yum! Brands, het beroemde fastfoodconglomeraat achter populaire ketens zoals KFC en Taco Bell, een gedurfde stap gezet naar het integreren van AI in hun operaties.

Volgens een rapport van de Wall Street Journal onderzoekt Yum! Brands de mogelijkheden van “AI-gestuurde” operaties, waarbij kunstmatige intelligentietechnologie een cruciale rol kan spelen bij het stroomlijnen van voedselbereiding in hun keukens. Het bedrijf ziet AI bijna elk aspect vormgeven van hoe hun restaurants worden gerund, waaronder Taco Bell, Pizza Hut, KFC en Habit Burger Grill, zoals vermeld in het rapport.

Joe Park, de Chief Digital and Technology Officer van Yum! Brands, benadrukt het streven van het bedrijf naar technologie en automatisering. Volgens Fox Business heeft Yum! Brands aanzienlijk geïnvesteerd in deze gebieden, wat heeft geleid tot een opmerkelijke digitale transformatie. Momenteel wordt ongeveer 45% van de omzet van het merk gegenereerd via digitale kanalen, wat een aanzienlijke groei betekent ten opzichte van 2019.

Het rapport van de Wall Street Journal bevat ook inzichten van de Chief Technology Officer van Yum! Brands, die de “AI-first mentaliteit” van het bedrijf voor fastfoodrestaurants benadrukt. De CTO gelooft dat het potentieel voor het integreren van AI in hun model onbegrensd is. Om de operaties te ondersteunen, heeft Yum! Brands de ‘SuperApp’ ontwikkeld, een mobiele applicatie die speciaal is ontworpen voor restaurantmanagers. De app stelt teams in staat om begeleiding en assistentie te zoeken bij operationele vragen, waardoor efficiëntie en productiviteit worden verbeterd.

De adoptie van AI door Yum! Brands komt op een moment dat het minimumloon in Californië aanzienlijk is hervormd, wat een grote impact heeft op de fastfoodindustrie. Nu de meeste werknemers $20 per uur verdienen, zoeken restaurantexploitanten naar AI als een manier om kosten te verlagen en de omzet te verhogen, zoals vermeld in hetzelfde Fox Business-rapport.

 • Wat is Yum! Brands?
  Yum! Brands is een fastfoodconcern dat populaire restaurantketens bezit zoals KFC, Taco Bell, Pizza Hut en Habit Burger Grill.
 • Hoe integreert Yum! Brands AI in hun operaties?
  Yum! Brands onderzoekt het gebruik van op AI gebaseerde operaties om voedselbereiding in hun keukens te stroomlijnen en verschillende aspecten van hun restaurants te optimaliseren.
 • Hoeveel van de omzet van Yum! Brands is digitaal?
  Ongeveer 45% van de omzet van het merk wordt gegenereerd via digitale kanalen, wat een significante groei betekent in vergelijking met 2019.
 • Wat is de ‘SuperApp’ ontwikkeld door Yum! Brands?
  De ‘SuperApp’ is een mobiele applicatie gemaakt voor restaurantmanagers waarmee ze begeleiding en assistentie kunnen zoeken voor operationele vragen.
 • Waarom keren restaurantexploitanten zich tot AI?
  Met de hervorming van de minimumloonwet in Californië worden restaurantexploitanten geconfronteerd met hogere arbeidskosten, waardoor ze AI inzetten om kosten te verlagen en omzet te verhogen te midden van stijgende arbeidskosten.

Voor meer informatie kunt u terecht bij de volgende bronnen:
Wall Street Journal
Fox Business

Privacy policy
Contact