Tekoäly sijoitusmaailmassa: melun selättäminen ja odotus vuoteen 2026

Tekoäly (AI) sijoituskohteena

Tekoälysektori nousee esiin uutena sijoituskohteena alkuvaiheen sijoituksille, vertautuen finanssiteknologian mullistukseen vuosia sitten. Brasilian Venture Capital Association (Abvcap) järjestämässä VC Day -tapahtumassa São Paulossa osallistujat huomauttivat tekoälyn ympärillä vallitsevasta innostuksesta, joka on kaksiteräinen miekka alan sijoittajille.

On selvää, että tekoälyteknologiaa hyödyntävät startupit odottavat arvostuspalkkiota niiden edistyksellisestä vetovoimasta. Sullyen Almeida, Monashees-venturepääomasijoitusyhtiön kumppani, korostaa sijoittajien välitöntä haastetta – heidän odotetaan kantavan suurempaa riskiä mahdollisesti suurempia tuottoja varten.

Voittavien sektoreiden pohtimista

Tekoälyn vaikutuksen ennustaminen jatkuu monimutkaisena tehtävänä. Vaikka lupaavia tuottavuuden parannuksia on saavutettavissa alkuvaiheen yrityksille, sijoittajien on tunnistettava yritykset, jotka voivat muuntaa nämä edistysaskeleet kannattaviksi malleiksi. KPTL:n govtech-rahaston johtaja Adriano Pitoli muisteli puhelimien saapumisen alun tuomaa hyötyä telealan yrityksille, hyötyä joka ei kuitenkaan johtanut niiden pitkäaikaiseen taloudelliseen menestykseen.

Brasilian lähestymistapa tekoälyteknologiaan ja ratkaisuihin

DOMO.VC:n perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Marcello Gonçalves ennustaa sijoittajien huomion siirtymistä kohti tekoälyä noin vuonna 2026. Vaikka Brasilia ei olekaan tekoälyteknologian luoja, se on valmis kehittämään tekoälypohjaisia ratkaisuja. Tässä suhteessa alkuvaiheen sijoittajia kehotetaan pitämään tekoäly mielessä huomioiden laajempi aikakehys kukoistaville mahdollisuuksille.

Jos haluat lisätietoa AI:sta ja sijoitusmahdollisuuksista, tutustu luotettaviin lähteisiin, kuten riskipääomasijoitusyhdistysten verkkosivustoihin tai markkinatutkimusyrityksiin. Esimerkki liittyvästä linkistä voi näyttää tältä: Crunchbase, joka tarjoaa tietoa startup-yrityksistä, mukaan lukien ne tekoälysektorilla. Muista varmistaa linkin luotettavuus ennen sen käyttämistä resurssina.

Privacy policy
Contact