Meta laajentaa WhatsApp Business -palveluita Meta Verifiedin ja uusien tekoälytyökalujen avulla

Meta vahvistaa WhatsApp Business -ominaisuuksia useilla markkinoilla

WhatsApp Business laajenee uudella ’Meta Verified’ -tilauspohjaisella ohjelmalla, joka on hinnoiteltu alkamaan $14 kuukausittain. Tämä palvelu, alun perin julkaistu maaliskuussa 2023, tähtää yritysten läsnäolon vahvistamiseen WhatsAppissa ja oli myöhemmin saatavilla myös Facebookin ja Instagramin yrityksille syyskuuhun samana vuonna mennessä.

Meta Verified -tilaus kokoaa yksityiskohtaisesti ominaisuuksia yritystileille; eräs merkittävä toiminto sisältää kauan kaivatun varmennustunnuksen, joka ei ainoastaan todenna tiliä vaan myös suojaa sitä mahdollista henkilöllisyyden väärinkäyttöä vastaan. Varmennustunnuksen lisäksi yrityksille luvataan oma varmennettu WhatsApp-kanava, monilaitteesta pääsy yhteen yritystiliin sekä vapaus luoda verkkosivu, joka mahdollistaa vuorovaikutuksen asiakaskunnan kanssa – työkalu, joka tähtää markkinointiponnisteluiden tehostamiseen.

Lisäksi Meta aikoo integroida lisämaksullisen palvelun, joka mahdollistaa saumattoman vuorovaikutuksen suurten yritysten kanssa WhatsAppin kautta, samantyyppisesti kuin perinteinen asiakaspalvelun puhelinlinja, uudistaen aiempaa tarvetta yritysten käyttää yksityisnumeroita asiakaskontaktiin.

WhatsApp Businessin vallankumouksellistaminen tekoälyn (AI) avulla

Metan uusimmat AI-ominaisuudet on suunniteltu nostamaan WhatsApp-käyttöliittymää yrityskäyttäjille, esitellen AI-pohjaisia chatboteja, jotka on suunniteltu virtaviivaistamaan asiakasviestintää, käsittelemään tiedusteluja ja jopa johtamaan myyntiä suoraan sovelluksen kautta. Näiden AI-toimintojen odotetaan aloittavan kokeilut Intiassa ja Singaporessa, siirtyen lopulta Brasiliaan.

São Paulon tapahtumassa Mark Zuckerberg välitti yrityksen vision siitä, että jokaisen yrityksen tulisi helposti integroida älykäs agentti palvelemaan asiakaskuntaansa. Llama, kehittynyt Metaverse AI -aloite, odotetaan lanseerattavan pian tämän jälkeen, keskittyen suoraan kuluttajien tarpeisiin.

Valitut maat valittiin strategisesti näitä parannuksia varten tunnustaen WhatsAppin valtavan suosion niiden rajojen sisällä. Pelkästään Brasiliassa WhatsAppin päivittäinen käyttö ylittää 120 miljoonaa ihmistä, asemoituen ihanteelliseksi testialustaksi Metan innovatiivisille ratkaisuille, joiden tarkoituksena on muuttaa sen viestipalvelu kannattavaksi kaupalliseksi alustaksi.

Haasteet ja kiistakysymykset:
Yksi keskeisistä haasteista, jotka liittyvät WhatsApp Business -palvelujen laajentamiseen, kuten Meta Verifiedin ja uusien AI-työkalujen lanseeraus, on tasapainon löytäminen ansaintalogiikan ja käyttäjien yksityisyyden välillä. WhatsAppia on perinteisesti ylistetty sen päästä päähän -salaamisesta, mutta yrityspalvelujen ja tekoälyn mukanaolo voi herättää huolia mahdollisesta tietojenjakamisesta ja yksityisyyden heikentymisestä.

Kiistakysymykset saattavat nousta esiin myös palvelujen kaupallistamisesta, jotka olivat aiemmin ilmaisia, sillä pienet yritykset saattavat kokea painetta maksaa näkyvyydestä ja ominaisuuksista, jotka antavat suuremmille, taloudellisesti vahvemmille kilpailijoille edun. Meta Verified -ohjelman tilausmaksu saattaa olla este pienemmille yrityksille, jotka toimivat tiukalla budjetilla.

Lisäksi tekoälyn käyttö viestinnässä herättää eettisiä kysymyksiä vuorovaikutusten aitoudesta ja henkilökohtaisen kontaktin menetyksestä, mikä saattaa aiheuttaa vastenmielisyyttä niissä asiakkaissa, jotka mieluummin asioivat ihmisedustajien kanssa.

Edut:
WhatsApp Business -palvelujen laajentamisen edut sisältävät luottamuksen lisääntymisen ja henkilöllisyyden varkauden ennaltaehkäisemisen Meta Verified -tunnuksen kautta. Vahvempi ja todennettu läsnäolo WhatsAppissa voi tehostaa asiakkaiden luottamusta. Monilaitteeseen pääsy ja mahdollisuus luoda verkkosivu palvelevat liiketoiminnan skaalautuvuutta ja mukavuutta, tarjoten yhtenäisemmän brändikokemuksen. AI-pohjaisten chatbotien integrointi voi merkittävästi vähentää vastausaikoja ja auttaa yrityksiä hallinnoimaan asiakaspalvelua tehokkaammin.

Haitat:
Kuitenkin haitat keskittyvät mahdolliseen vastarintaan olemassa olevien käyttäjien taholta kohtaan alustan muuttuvia ominaisuuksia kohtaan, erityisesti jos ne vaikuttavat käyttäjäkokemukseen tai nostavat kustannuksia yrityksille. On myös riski, että tekoälyn käyttö ei ehkä ymmärrä täydellisesti tai vastaa asiakaskyselyihin, mikä saattaa johtaa turhautumiseen ja kielteiseen vaikutukseen asiakastyytyväisyyteen.

Lisätietoja Meta Platforms Inc.:stä löydät viralliselta verkkosivultaan osoitteesta Meta. Ole tietoinen siitä, että Meta Platforms Inc. -yhtiöön liittyvät muut verkkotunnukset, kuten WhatsAppin virallinen verkkotunnus, voivat myös sisältää asiaankuuluvaa tietoa, mutta ohjeiden mukaisesti tässä annetaan linkki vain pääverkkotunnukseen.

Privacy policy
Contact