Liceo Campanella: Tippides haridus AI-tuge Calabrias

Grecanic ala keskel Calabrias paikneb prestiižne Liceo Tommaso Campanella, mis eristub hariduses innovatsiooni lipulaevana. Uhkeldades 210-aastase ajalooga, uhkustab see asutus end tuhandete õpilaste põhjaliku ettevalmistamise üle nende isikliku ja professionaalse tuleviku tarbeks, olles tähelepanelik nende hariduse täielikkuse suhtes. Kool rõhutab tugevalt täiendavate projektide ja tegevuste arendamist, mille eesmärk on õpetada eluks vajalikke oskusi ja valdkondadevahelisi pädevusi.

Paljude algatuste hulgas pakub Liceo Campanella programmi pealkirjaga “Reis keele ja Kreeka Calabria ajalukku,” mis on suunatud õpilaste taasühendamisele nende kultuuriliste juurtega. Oluline projekt on ka “AI klassiruumis,” mille eesmärk on toetada kriitilist mõtlemist ja probleemilahendusoskusi transversaalsete õppimisviiside kaudu.

Kunstliku intelligentsuse (AI) muundav jõud haridusmaastikul on vastupandamatu, pakkudes enneolematuid võimalusi personaliseerimiseks, otsesteks tagasisideteks ja ülemaailmsetele teadmistele juurdepääsuks. Liceo Campanella õpilaste jaoks on AI-st saanud väärtuslik ressurss nende potentsiaali avamisel konkurentsis ja tehnoloogiaga kursis olevas maailmas.

Kool saavutas hiljuti riikliku tunnustuse võites “AI klassiruumis” konkursi keskkooli kategoorias. Roomas toimunud tseremoonial, millel osalesid auväärsused nagu alamsekretär Paola Frassinetti, osakonnajuhataja Carmel Palumbo ja peadirektor Gianna Barbieri, tähistati kooli innovatiivset AI kasutamist. Õpilased osalesid loovatel digitaalse kujunduse projektidel, alustades renessansikunstist ja hõlmates teemasid alates multikulturalismist ja mitmekeelsusest kuni öko- ja digitaalsete üleminekuteni. Tiimi, mida juhtis professor Gianluca Romeo, kuulusid õpilased Sara Paviglianiti, Aurora Giamboi, Sabrina Vazzana, Giuseppe Sidari, Carmine De Stefano ja Domenico Romeo, kes kõik koostöös osalesid selles auhinnatud ettevõtmises.

Privacy policy
Contact