Microsoft foreslår international omlokalisering for hundredvis i kinesisk AI- og cloud-enheder.

Microsoft Opfordrer Til Medarbejderflytning i Lyset af Regulatoriske Ændringer

Microsoft har anbefalet hundredevis af sine medarbejdere, der arbejder inden for kunstig intelligens (AI) og cloud computing i Kina, at overveje at flytte til virksomhedens globale kontorer. Wall Street Journal har rapporteret, med henvisning til kilder bekendt med sagen, at størstedelen af de berørte medarbejdere er kinesiske statsborgere, der besidder ingeniørstillinger. Disse personer bliver præsenteret for muligheden for at flytte til internationale steder som USA, Irland, Australien og New Zealand.

Flytningen omfatter cirka 700-800 medarbejdere, der er involveret i roller inden for maskinindlæring og cloud computing. Det falder sammen med Biden-administrationens øgede regulatoriske opmærksomhed på Kinas avancerede AI-udviklingskapaciteter. Sidste år understregede Det Hvide Hus, at inden Microsoft og andre amerikanske cloud computing-firmaer tillader kinesiske kunder adgang til AI-chips, skal de først sikre sig en licens i overensstemmelse med nye overvejede regler.

En talsperson for Microsoft har bekræftet de interne flytningsmuligheder og understreget, at de er en del af virksomhedens globale forretningsstrategi. Talspersonen forsikrede også, at medarbejderne kan fortsætte deres arbejde i Kina, hvis de vælger ikke at acceptere flytningsanmodningen.

Microsoft er forpligtet til sine operationer i Kina, hvor virksomheden har cirka 7.000 ingeniører ansat inden for sit regionale R&D-gruppe for Asien-Stillehavsområdet, mange af dem er baseret i Kina. Cloud- og AI-teamene i Kina spiller en afgørende rolle i den globale R&D af nøgleprodukter.

I en nylig udvikling gav Det Hvide Hus udtryk for bekymring over potentialet for misbrug af AI af Kina under de første USA-Kina AI-samtaler, der blev afholdt i Geneve, Schweiz. Efter mødet gav den kinesiske udenrigsministeriets nordamerikanske og oceaniske anliggender en fast tilkendegivelse imod amerikanske sanktioner og pres i AI-sektoren, som det blev rapporteret af Associated Press.

For yderligere information om Microsofts globale tilstedeværelse og initiativer, besøg deres officielle hjemmeside på Microsoft.

Privacy policy
Contact