George Carlin-arven og Dudesy når forlig og sætter fokus på risiciene ved AI-teknologi

Det er blevet offentliggjort, at George Carlin-arven har nået et forlig med Dudesy, en podcast der hævdede at have brugt kunstig intelligens til at skabe en stand-up special i stil med den afdøde komiker. Specialen med titlen “George Carlin: Død og Elsker Det” fik stor opmærksomhed og visninger, men det blev snart klart, at AI-anspråket ikke var helt korrekt, som det blev detaljeret i tidligere rapporter.

Søgsmålet, som blev anlagt af Carlin-arven, anklagede Dudesy for at udnytte George Carlins navn, ry og lighed i skabelsen og promoveringen af specialen. Selvom den faktiske forfatterskab til specialen blev bestridt, skabte associationen mellem den virkelige Carlin og den AI-genererede version juridiske risici for Dudesy.

Forliget repræsenterer en sejr for kunstnere og offentlige personligheder, hvis rettigheder kan krænkes af AI-teknologi. Carlin-arvens advokat, Joshua Schiller, understregede kraften og de potentielle farer ved AI-værktøjer, som kan efterligne stemmer, generere falske fotografier og ændre videoer. Han opfordrede til hurtig og kraftfuld handling fra retsvæsenet for at holde AI-softwarevirksomheder ansvarlige.

Retsdokumenter afslørede, at Dudesy allerede havde taget skridt til at fjerne specialen og enhver omtale af Carlin fra onlineplatforme, efter søgsmålet blev indgivet. Som en del af forliget er Dudesy og dets tilknyttede selskaber forbudt fra at genoploade specialen eller bruge Carlins billede, stemme eller lighed i fremtidigt indhold.

Mens kopier af specialen stadig kan findes på internettet, vil enhver genopslag foretaget af uafhængige tredjeparter ikke blive tilskrevet Dudesy. Denne løsning blev vel modtaget af Kelly Carlin, datter af George Carlin, der udtrykte taknemmelighed for, at sagsøgte handlede ansvarligt ved hurtigt at fjerne videoen. Hun håber, at denne sag tjener som en advarsel om de potentielle risici forbundet med AI-teknologier og behovet for beskyttelsesforanstaltninger for at beskytte kunstnere, kreative og enkeltpersoner.

Ofte Stillede Spørgsmål (FAQ)

Privacy policy
Contact