AI’s Indflydelse på Effektiviteten af Møder

Introduktion

Møder er en integreret del af vores arbejdsliv, men de fører ofte til en nedgang i produktiviteten. Med fremkomsten af kunstig intelligens (AI) værktøjer finder virksomheder innovative måder at gøre møder mere fokuserede, effektive og inkluderende. Disse værktøjer kan forenkle notetagning, give mødesammenfatninger og endda deltage i møder på deltagernes vegne. I denne artikel vil vi udforske AI-værktøjers indflydelse på produktiviteten i møder og hvordan de sømløst integreres i eksisterende arbejdsgange.

Møder Sænker Produktiviteten

Ligesom Zooms AI-kammerat, stræber Microsofts Copilot for Microsoft 365 efter at omdanne møder til mere produktive oplevelser. Anvendt på alle Microsoft 365-apps, herunder Word, Excel, PowerPoint og Outlook, er Copilot blevet populært blandt Teams-brugere. Microsoft’s undersøgelser afslørede, at folk havde tre gange så mange Teams-møder i begyndelsen af 2023 sammenlignet med februar 2020, hvilket understreger behovet for mere effektive møder. Copilot muliggør at brugerne kan stille spørgsmål, opsummere bidrag, liste handlingselementer og generere mødenoter. Microsofts data viser, at opfølgningstiden for savnede møder er fire gange hurtigere ved brug af Copilot. Derudover letter Copilot mere inkluderende møder ved at hjælpe værter med at identificere deltagere, der endnu ikke har talt, og foreslå spørgsmål til deltagere, der kæmper med at bidrage.

Sømløs Integration

Den sande værdi af AI-værktøjer ligger i deres evne til sømløst at integrere sig i eksisterende arbejdsgange, for således at lette byrden ved at håndtere flere kanaler. For eksempel tilbyder Avoma.ai en løsning til optagelse og transskription af møder. Værktøjet kan automatisk sende transskriptioner og opsummeringer til platforme som kundepleje software HubSpot. Ved at imødekomme udfordringerne ved arbejdsgangene bidrager AI-værktøjer til forbedret produktivitet. Et andet eksempel er Loom, en video messaging-platform, der giver brugerne mulighed for at dele optagede videoer af deres skærme, kameraer og mikrofoner med holdkammeraterne. Opkøbt af Atlassian for $1,5 milliarder, hjælper Loom med at reducere behovet for møder ved at levere koncise opdateringer. Med Loom kan internationale hold overvinde tidsplanlægningskonflikter, og enkeltpersoner kan strukturere deres arbejdsdage mere effektivt.

Arbejdets Fremtid

Bryan Williams, grundlægger af Hockey Stick Advisory, fremhæver vigtigheden af at prioritere output og resultater frem for arbejdstimer. Ved at omfavne AI-værktøjer følger man denne overbevisning, da de låser produktiviteten op ved at strømline processerne og optimere tidsstyringen. Williams benytter Avoma.ai og Loom til at forbedre mødeeffektiviteten og tilbyde fleksibilitet til sit hold. Disse værktøjer muliggør, at han kan fokusere på vigtige opgaver, samtidig med at opdateringer og information er tilgængelige for alle holdmedlemmer.

Privacy policy
Contact