Google presenterar avancerat AI-skydd mot spam samtal vid I/O 2024

Google har presenterat en innovativ strategi på sitt årliga Google I/O 2024-evenemang med målet att bekämpa bedrägliga telefonsamtal genom artificiell intelligens-teknik. Företaget använder de senaste framstegen inom AI för att förbättra användarsäkerheten på mobila plattformar genom att integrera den reducerade versionen av sin Gemini AI-modell, kallad Gemini Nano, för att revolutionera kampen mot telefonbedragare som ofta utger sig för att vara pålitliga enheter för att få ut personuppgifter eller pengar.

Den innovativa aspekten av Google Phone-appen är dess realtidsdetektering och varningsfunktion för skräpanrop, driven av Gemini Nanos AI-funktioner. Denna funktion undersöker klokt konversationsmönster för att peka ut varningsflaggor som indikerar ett potentiellt telefonbedrägeri. Om en samtalare, som utger sig för att vara en bankrepresentant, begär brådskande penningöverföringar eller personlig information kommer appen snabbt att meddela användaren med en varning på skärmen och råda dem att bryta samtalet.

Kännetecknat av sina kontextmedvetna, realtidsvarningar, erbjuder detta verktyg användarna en proaktiv säkerhetsåtgärd för att skydda sig mot telefonbedrägeri. Vid Google I/O 2024-demonstrationen framhävdes hur uppringningsappen omedelbart kunde identifiera ett misstänkt samtal och leverera en tydlig, direkt varning till användaren, med skäl till varför samtalet kan vara bedrägligt.

Ett kärnfokus för denna satsning är användarens integritet, där Google bekräftar att samtalsanalysen utförs på enheten själv via Gemini Nano AI, vilket säkerställer att inga samsamtalsdata skickas till molnet för bearbetning. Denna tillvägagångssätt skyddar inte bara användarens integritet utan tillåter också appen att fungera offline.

Förutom realtidsdetektering av skräpanrop integrerar Google andra Gemini-relaterade förbättringar i Android-ekosystemet för att stärka skyddet mot bedrägerier. En sådan förbättring innebär integrationen av Gemini i olika appar som Google Messages och YouTube, vilket gör det möjligt för AI:n att analysera skärminnehållet och erbjuda användar-anpassad information baserad på deras sökningar och aktiviteter.

En annan anmärkningsvärd förbättring är bättre tillgänglighet för synskadade personer genom TalkBack, Androids tillgänglighetstjänst. Med stöd av Gemini Nanos multimodala funktioner kan plattformen erbjuda exakta skärmbeskrivningar.

Dessutom utvecklar Google aktivt en funktion för att identifiera potentiella skräpanrop i förväg, genom att använda Gemini AI för att granska inkommande sammönster för att bedöma dessas sannolikhet att vara skräpanrop. Denna funktion kommer att ge användarna ytterligare trygghet och säkerhet genom att minska deras sårbarhet för data- och ekonomistöld.

Tidslinjen och omfattningen av tillgängligheten för dessa skyddsfunktioner är ännu inte bekräftade av Google, som planerar att släppa ytterligare detaljer senare under året. Till att börja med förväntas utrullningen vara gradvis och tillgänglig på Pixel-enheter innan den expanderar till andra märken.

Viktiga frågor:

1. Hur fungerar den realtidsbaserade funktionen för detektering av skräpanrop och varning?
2. I vilken utsträckning skyddar denna satsning användarens integritet?
3. Hur kommer synskadade personer att gynnas av detta AI-skräpskydd?
4. Vilka ytterligare funktioner utvecklas för att bekämpa skräpanrop?
5. Vad är den förväntade tillgänglighetstidslinjen för dessa funktioner?

Svar:

1. Den realtidsbaserade funktionen för detektering av skräpanrop använder Gemini Nano AI för att analysera konversationsmönster och upptäcka potentiella telefonbedrägerier. När den identifierar misstänkt beteende varnar den omedelbart användaren med en anmälan på skärmen och råder till försiktighet.

2. Denna satsning skyddar användarens integritet genom att utföra alla samsamtalsanalyser på enheten själv, utan att överföra data till molnet. Detta säkerställer att samsamtalsdata förblir konfidentiell och gör också att appen kan fungera offline.

3. Synskadade personer gynnas av skräpskyddet genom förbättrade tillgänglighetsfunktioner som drivs av TalkBack och Gemini Nano AI, vilket ger exakta skärmbeskrivningar och varningar för bedrägerisamtal.

4. Google utvecklar funktioner som identifierar potentiella skräpanrop förekommande genom att analysera inkommande sammönster. Detta kommer ytterligare att skydda användarna från oönskad och potentiellt bedräglig kommunikation.

5. Även om Google inte har bekräftat den specifika tidsplanen för tillgängligheten, förväntas utrullningen av dessa funktioner börja med Pixel-enheter och sedan expandera till andra märken vid en senare tidpunkt.

Utmaningar och kontroverser:

– Säkerställa noggrannhet och minimera falska positiva resultat: Det är avgörande att det nya AI-skräpskyddet effektivt kan skilja på legitima samtal och faktiska skräpanrop för att undvika besvär för användarna.
– Användartrust: Med ökad användning av AI, är det viktigt att användarna litar på besluten som tas av systemet för dess antagande.
– Tillgänglighet för alla användare: Att se till att tekniken är tillgänglig på olika enheter bortom Pixel-serien för en bredare räckvidd.

Fördelar och nackdelar:

Fördelar:

– Förbättrad säkerhet: Realtidsvarningar kan hjälpa till att förebygga bedrägeri och skydda användarnas personliga information.
– Offline-funktionalitet: Eftersom analyserna sker på enheten, krävs inte internetanslutning för skyddet.
– Integritetsskydd: Lokal analys av samsamtaldata innebär att användarinformation är mindre mottaglig för avlyssning eller missbruk.
– Förbättrad tillgänglighet: Funktioner som specifikt hjälper synskadade individer förbättrar inkluderingen i Android-ekosystemet.

Nackdelar:

– Begränsad initial tillgänglighet: Att börja med en utrullning på Pixel-enheter kan begränsa tidig åtkomst till en större användarbas.
– Beroende av AI: Att lita på teknik innebär alltid risken för fel, som att felaktigt identifiera legitima samtal som bedrägeri.
– Hålla jämna steg med bedragare: När AI utvecklas för att identifiera skräpanrop, kan bedragare också utveckla sina tekniker, vilket potentiellt leder till en slags ”arms race” mellan säkerhetsfunktioner och bedrägeritaktik.

Besök följande officiella webbplatser för mer information:

Google
Android
YouTube

Privacy policy
Contact