Att navigera AI-transformeringen: Delphi Economic Forum-highlights.

Delphi Economic Forum, som hölls den 10-13 april under högpastorskapet av Katerina Sakellaropoulou, president för Republiken Grekland, blev en sammanstrålning av diskussioner om potentialen och utmaningarna som Artificial Intelligence (AI) medförde. Ledare från olika sektorer samlades för att dela insikter om hur Grekland kan navigera den digitala transformationen.

En viktig punkt från Michalis Bletsas, direktör för National Cybersecurity Authority, var utvidgningen av övervakade enheter från 70 till 2 000 och utmanade myndigheten med 42 medlemmar, som idealiskt bör bestå av 155 personer. Bletsas framhöll det akuta behovet av att höja den nationella cybersäkerheten och betonade den ökande risken för cyberattacker samt det sofistikerade tilltal som moderna digitala bedrägerier utgör. Han propagerade för allmän medvetenhet och för att på ett genomtänkt sätt använda AI för att stärka cybersäkerheten och öka medborgarnas kompetens genom virtuella lärandeverktyg.

Visas general manager för Grekland, Cypern, Malta och Israel, Sevi Vassileva, initierad av Visas innovativa användning av AI inom betalningshanteringen för över 30 år sedan, prisade AI:s roll i bedrägeribekämpning. Visas prediktiva analyser har enligt uppgift förhindrat 40 miljarder dollar i bedrägerier och förutspår AI:s växande påverkan på handels- och betalningsindustrin.

Vodafones vice VD för Grekland, Maria Skagou, belyser frekvensen av cyberattacker och det påbjudna behovet av allmän utbildning för att effektivt bekämpa dem. Samtidigt varnar Nick Tsilas, Microsofts chefsjurist och politiska ansvarig för Sydeuropa, för inbyggda fördomar i AI-algoritmer och understryker behovet av rättvist och icke-diskriminerande teknik.

Inom banksektorn reflekterade Haris Margaritis från Piraeus Bank över demokratiseringen av formförvaltningstjänster genom AI, och illustrerade Morgan Stanleys modell som förbättrar rådgivare-kundinteraktioner.

Forumet, skickligt modererat av journalisten och chef för nyhetsutsändningar på ERT, Adriana Paraskevopoulou, belyste en väg framåt: en framtid där AI används ansvarsfullt för att säkra nätverk, odla förtroende för digitala transaktioner och se till att AI-drivna innovationer leder till allmänna samhällsfördelar.

Privacy policy
Contact