Den skiftande landskapet til PC-speling: Innsikt frå januar 2024 Steam-undersøkinga

Dei siste Steam-undersøkingstala for januar 2024 indikerer nokre interessante endringar i det PC-spelande landskapet. Medan det har vore ein vedvarande auke i talet på kjerne prosessorar for speling, med åtta- og betre-kjerneprosessorar som får betydeleg framdrift, er det viktig å merke seg at denne trenden reflekterer eit uunngåeleg oppgraderingsmønster heller enn ein endring utelukkande for spelande føremål. Eldre system blir oppgradert til prosessorar med høgare kjernetal, som indikert av undersøkingdataene.

I motsetning til skjermkortsundersøkinga, som samlar informasjon om spesifikke SKU-ar, fokuserer Steam-undersøkinga på kjernetal og klokkehastigheit. Difor er det utfordrande å avgjere dei nøyaktige SKU-preferansane til Steam-brukarar. Men basert på undersøkingstrendar, er det tydeleg at Steam-brukarar går frå eldre dobbel-, firer- og sekskjerneprosessorar til prosessorar med 10 kjerne eller meir.

Når det gjeld graafikkort, held Nvidia GeForce RTX 3060 framleis kontrollen, sjølv om bruken har gått noko ned. Ingen av RTX 40-serien skrivebords-GPU-ar har kome inn på topp 10-lista enno. Men RTX 4060 og RTX 4060 Ti korta viser potensiale. Det kan enno ta litt tid før vi ser at RTX 40 Super-serien gjer ein betydeleg innverknad, med tanke på det store talet brukarar som framleis nyttar RTX 10-serien og RTX 30-serien kort.

Interessant nok har populariteten til bærbare spelmaskiner basert på RTX 3060 og bærbare med RTX 4060 grafikk auka. Dette indikerer aukande etterspørsel etter portable spelingløysingar blant Steam-brukarar.

Når det gjeld systemminne, er 16GB den føretrekte RAM-kvoten for nesten halvparten av Steam-brukarane, medan 32GB er valget for 23,71% av brukarane. Når det gjeld skjermoppløysing, held 1080p framleis fram som den mest brukte, etterfølgt av 1440p. Det ser ut til at brukarar er nølande med å ta i bruk høgare oppløysingar på grunn av behovet for meir kraftige graafikkort og skjermar.

Steam-undersøkinga avslører også solid vekst i bruken av VR-headset. Oculus Quest 2 er det mest populære valet blant Steam sine VR-spelarar, følgt av Valve Index. Meta Quest-plattforma, kjent for sin tilgjenge og overkommelegheit, har opplevd betydeleg vekst og har ein del på 14,05% av VR-headset-brukarbasen på Steam.

Når det gjeld operativsystem, har Windows 11 64-bit fått fart og utgjer no 44,24% av brukarane, og har nådd omtrent same nivå som Windows 10 64-bit (51,43%). Dette indikerer ei aukande skift mot det nye operativsystemet, som potensielt kan erstatte sin eldre motstykke i dei komande månadane. Dei fleste Steam-brukarane, som utgjer 96,52%, føretrekkjer fortsatt Windows-plattforma, medan Linux og macOS har mindre brukarbasar.

Det er verdt å nemne at Apple har gjort endringar i reguleringane sine, og no tillét apper som GeForce Now og Xbox-spelstrauming på enhetane deira. Dette opnar for muligheiten for Steam å oppmuntre utviklarar til å lage AR- og VR-spel for Apples nye $3,499 Apple Vision Pro-utstyr. I tillegg, utforskar Valve optimaliseringa av SteamOS for andre bærbare spelkonsollar med liknande spelkontrollar. Desse stega kan ikkje utfordre Windows si dominans i Steam-undersøkinga, men kan bidra til veksten i Steam si marknadsandel.

Samla sett gir januar 2024 Steam-undersøkinga verdifulle innsikter i dei utviklande føretrekkene og trendane innan PC-spelsamfunnet. Som teknologien held fram med å avansere, kan vi vente oss ytterlegare endringar i maskinvareval, VR-aksept, og operativsystemføretrukkingar i månader og år som kjem.

Privacy policy
Contact