Vijfhoek staat voor financieringsbeperkingen voor belangrijke technologieonderzoeksprioriteiten

Het budgetplan voor defensie-uitgaven van het Pentagon voor het begrotingsjaar 2025 onthult dat de financiering voor enkele van zijn belangrijkste technologische onderzoeksprioriteiten stabiel zal blijven of een lichte daling zal ervaren. Het ministerie van Defensie vraagt $143,2 miljard voor onderzoek en ontwikkeling in het komende begrotingsjaar, een daling ten opzichte van de recordbrekende aanvraag van $145 miljard van vorig jaar.

De daling in financiering kan worden toegeschreven aan de beperkingen die zijn opgelegd door de Wet op fiscale verantwoordelijkheid 2023, zoals vermeld door plaatsvervangend minister van Defensie Kathleen Hicks tijdens een briefing. Ondanks de budgetbeperkingen blijft het Pentagon toegewijd om te investeren in cruciale technologiegebieden zoals basisonderzoek, geavanceerde technologie, experimentatie, kunstmatige intelligentie en cyber- en ruimtecapaciteiten.

Een van de prioriteiten die worden benadrukt in de financieringsaanvraag is het Combined Joint All-Domain Command and Control (CJADC2), waarvoor $1,4 miljard is toegewezen. CJADC2 heeft tot doel de samenwerking en coördinatie van strijdkrachten over verschillende domeinen, waaronder land, lucht, zee, ruimte en cyber, te verbeteren. De integratie van automatisering en kunstmatige intelligentie speelt een cruciale rol bij het behalen van de doelstellingen van CJADC2, waarbij het Chief Digital and AI Office de nodige gegevensconnectiviteit en informatie-analyse vergemakkelijkt.

De aanvraag omvat ook $1,8 miljard voor verdere ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie. Het Pentagon is actief betrokken bij meer dan 685 AI-gerelateerde projecten, waarvan velen zijn gekoppeld aan belangrijke wapensystemen. Het verstrekken van een gedetailleerde uitsplitsing van AI-investeringen blijkt echter uitdagend vanwege de alomtegenwoordige aard van AI-toepassingen binnen het departement.

Budgetverlagingen hebben invloed gehad op de Rapid Defense Experimentation Reserve (RDER), waarbij de financiering met meer dan $200 miljoen is afgenomen tot ongeveer $450 miljoen. RDER heeft als doel om hoogwaardige capaciteitsbehoeften aan te pakken met geavanceerde technologie. De vermindering van de financiering komt doordat het Pentagon zich voorbereidt om zijn initiële projecten over te dragen aan militaire gebruikers, in afwachting van goedkeuring van de financiering voor FY24 door het Congres. De eerste reeks projecten richt zich op langeafstandsvuren onder het U.S. Indo-Pacific Command, dat regio’s zoals Noord-Korea en China omvat.

In tegenstelling tot de bezuinigingen heeft het Office of Strategic Capital (OSC) een toename van de financiering gezien van de pitch van vorig jaar van $115 miljoen naar $144 miljoen in de huidige aanvraag. Minister van Defensie Lloyd Austin heeft het OSC in 2022 opgericht om particuliere financiering aan te trekken voor kritieke militaire technologieën. De onlangs uitgebrachte investeringsstrategie van het kantoor benadrukt prioritaire sectoren zoals biotechnologie, op ruimte gebaseerde diensten en systemen, kwantumsensoren en batterijopslag.

Terwijl het Pentagon financieringsuitdagingen voor zijn technologische onderzoeksprioriteiten navigeert, blijft het toegewijd aan het bevorderen van innovatie en het handhaven van technologische superioriteit. De toewijzing van middelen weerspiegelt een strategische benadering om de belangrijkste defensiecapaciteitslacunes aan te pakken en voor te blijven op tegenstanders in een veranderend bedreigingslandschap.

Privacy policy
Contact