Overheids-AI Coalitie pleit voor verantwoorde en doelbewuste AI

San Jose, Californië – Tijdens een baanbrekend virtueel forum georganiseerd door de stad San Jose, kwamen ambtenaren van het Witte Huis en vertegenwoordigers van steden overal in de Verenigde Staten samen om de belangrijkheid van verantwoorde en doelgerichte AI in de publieke sector te bespreken. Het evenement, georganiseerd door de Government AI Coalition, had als doel het verkennen van het transformatieve potentieel van kunstmatige intelligentie in overheidsdiensten terwijl veiligheid en verantwoordelijkheid worden gewaarborgd.

Onder het thema van het benutten van AI om de belangenbehartiging van klanten te verbeteren, benadrukte de burgemeester van San Jose, Matt Mahan, het belang van het efficiënt gebruik van beperkte publieke middelen. “We staan aan de voorhoede van het transformeren van overheidsdiensten om iedereen beter te bedienen met de beperkte publieke dollars die we hebben,” aldus burgemeester Mahan.

Het forum werd bijgewoond door verschillende stads-, provinciale en staatsregeringen, die werden vergezeld door twee functionarissen van het Bureau voor Wetenschaps- en Technologiebeleid van het Witte Huis. Overheidsorganisaties, zoals de Social Security Administration, deelden hun ervaringen met het implementeren van AI om de beoordeling van invaliditeit te versnellen. Door AI te gebruiken om relevante medische documenten te identificeren, konden ze het verwerken van aanvragen voor invaliditeitsuitkeringen stroomlijnen.

De discussie over AI in de overheid gaat verder dan het federale niveau, waarbij president Biden en vicepresident Harris pleiten voor verantwoord beheer van de risico’s van AI en het potentieel om het leven van burgers op positieve wijze te beïnvloeden op lokaal niveau. Denice Ross, plaatsvervangend technologiehoofd van de VS, verklaarde: “Dat geldt met name voor lokale overheden waar AI zo direct het leven van burgers kan beïnvloeden.”

Erkennende de behoefte aan verantwoording, heeft de Government AI Coalition samengewerkt aan strategieën om ervoor te zorgen dat bedrijven die AI-oplossingen aan overheidsinstanties verkopen, transparantie en verantwoorde praktijken prioriteren. De coalitie is van mening dat robuuste verantwoordelijkheidsmaatregelen van vitaal belang zijn om het publieke vertrouwen te behouden naarmate AI-technologieën blijven evolueren.

Als reactie op de zorgen van techleiders heeft de federale regering onder het leiderschap van president Biden vorig jaar een executive order ondertekend die gericht is op het beschermen tegen AI-gerelateerde bedreigingen. Als verdere toewijding aan transparantie, hebben de functionarissen van het Witte Huis de spoedige publicatie aangekondigd van een federaal beleid inzake het gebruik van AI. Verwacht wordt dat dit beleid duidelijkheid en richtlijnen zal bieden voor de verantwoorde implementatie van AI-technologieën binnen overheidsinstanties.

Terwijl de Government AI Coalition blijft pleiten voor verantwoorde en doelgerichte AI, blijft zij vooroplopen in het stimuleren van innovatie terwijl zij de belangen van burgers landelijk beschermt. Door AI en opkomende technologieën te omarmen, streven overheden ernaar om de publieke dienstverlening te verbeteren en de resultaten voor hun klanten te optimaliseren.

Privacy policy
Contact