Twitter kohtaa jatkuvan haasteen varmennettujen bottien kanssa

Twitter, nykyisin tunnettu nimellä X, kamppailee edelleen merkittävän ongelman kanssa, sillä sen alustalla on paljon vahvistettuja bottitilejä. Vaikka X:n omistaja Elon Musk ehdotti, että maksullisen vahvistusjärjestelmän käyttöönotto auttaisi poistamaan botit, ongelma jatkuu. Instagram Threadsissa kiertävä video paljastaa X:n hakutuloksissa lukuisia vahvistettuja bottitilejä, jotka lähettävät viestin: ”Pahoittelen, en voi antaa vastausta, koska se rikkoo OpenAI:n käyttötapauspolitiikkaa.” Tämä vastaus viittaa siihen, että nämä tilit käyttävät tekoälyä generoidakseen viestinsä.

Videon jakanut Parker Molloy, kirjailija ja entinen Media Mattersin toimittaja, ilmaisi pettymyksensä X:n tilaan kutsuen sitä ”aavekaupungiksi”. Mielenkiintoista on, että Musk on tällä hetkellä haastamassa Media Mattersia oikeuteen kunnianloukkauksesta sen julkaistua kuvakaappauksia mainoksista yhdessä vihapuheen kanssa alustalla. Tämä oikeustoimi tapahtuu samalla kun mainostajien poistuminen on vaikuttanut X:n potentiaaliseen tulovirtaan.

Jotkut käyttäjät spekuloivat, että bottitoiminta saattaa lähteä itse X:stä. Argumentti on, että nämä sinivahvisteiset tilit vaikuttavat vanhoilta, hylätyiltä profiileilta, jotka on kaivettu esiin ja muutettu vahvistetuiksi tileiksi tekoälyn avulla. Tämä teoria viittaa siihen, että X saattaa keinotekoisesti paisutella mittareitaan, kuten päivittäisten ja kuukausittaisten aktiivisten käyttäjien määrää.

Vaikka on mahdollista, että jotkut näistä bot-tileistä ovat vanhoja ja hylättyjä, ei ole selvää, toimivatko ne X:n toimesta vai ovatko ne spämmääjien hallussa. Näiden profiilien ”liittymispäivämäärä” osoittaa, että osa tileistä on todellakin vanhoja. Lisäksi niiden sisältö näyttäisi generoidun tekoälyn kyselystä.

Pelkkä maksullinen vahvistus ei vaikuta olevan tehokas ratkaisu X:n bot-ongelmaan, kuten Musk alun perin uskoi alustan hankkiessaan. X:n ponnisteluista huolimatta on olemassa lukuisia bottitilejä ja bottifarmit, jotka toimivat OpenAI:sta riippumatta. Näiden ei-OpenAI-botien havaitseminen on suurempi haaste. Viimeisten 30 päivän aikana vain 202 tiliä on lähettänyt OpenAI:n automaattisen vastauksen, mikä viittaa siihen, että X:n joutuessa vielä käsittelemättömiin botteihin.

On syytä huomata, että X on aiemmin tunnustanut vahvistettujen spämmääjäongelman ja johdatti uudet suorat viestiasetukset vähentääkseen spämmiä. Nämä toimenpiteet eivät kuitenkaan kyenneet suodattamaan spämmääjät täysin. Yritys kertoo olevansa noin 550 miljoonaa kuukausittaista käyttäjää, mutta on epäselvää sisältääkö tämä luku bottitilit.

X ei ole reagoinut pyyntöihin kommentoida jatkuvaa ongelmaa vahvistettujen bottitilien osalta alustallaan.

Privacy policy
Contact