Omenaviisas Apple esittelee ’Apple Intelligence’ WWDC:ssä 2024, tehostamalla laitteen älykkäitä ominaisuuksia.

Apple on paljastanut mullistavan käsitteen, nimeltään Apple Intelligence, vuoden 2024 Worldwide Developers Conference (WWDC) -tapahtumassaan. Apple’n toimitusjohtajan Tim Cookin mukaan tämä uusi teknologia on seuraava suuri harppaus yritykselle, luvaten tarjota iPhonejen, iPadien ja Macien käyttäjille korkeamman tason mukavuutta ja käytännöllisyyttä verrattuna viime vuoden Vision Prohon.

Apple Intelligence erottuu yhdistämällä tekoälyn generatiivisia tekniikoita käyttäjien henkilökohtaisiin konteksteihin luodakseen todella välttämättömän älykkään kokemuksen, asettaen käyttäjän yksityisyyden etusijalle. Tim Cookin mukaan tämä lähestymistapa ylittää nykyiset tekoälyteknologiat huomattavasti.

Vanhempi varatoimitusjohtaja Craig Federighi korosti olemassa olevien tekoäly-chatbotien ymmärtämisen rajoituksia käyttäjien suhteen. Apple pyrkii ylittämään nämä rajat mahdollistamalla automatisoidun prosessoinnin suoraan laitteilla kuten iPhoneilla, iPadeilla ja MacBookseilla, mikä on mahdollista Apple’n hallitessa sekä laitteistoa että käyttöjärjestelmiä loppuun asti.

Samanlaisesti olemassa olevien generatiivisten tekoälytyökalujen kuten ChatGPT:n kanssa, Apple Intelligence osaa ymmärtää ja tuottaa tekstiä, kuvia ja äänisisältöä. Sen syvä integraatio alustalle sallii tekoälyn ymmärtää käyttäjän kontekstin ja toimia eri sovellusten kanssa laitteella. Tuloksena iPhonen virtuaaliavustaja hyödyntää ensimmäisenä tästä integraatiosta; muuntaen Sirin tekoäly-chatbotiksi, joka menee äänikomentojen yli ja voi käyttää kaikkia puhelimen tietoja avustaakseen käyttäjän hakuja.

Apple Intelligence -parannukset ulottuvat myös kirjoitusvälineisiin iOS 18:ssa, iPadOS 18:ssa ja macOS Sequoiassa, mahdollistaen järjestelmän tarjoavan ajankohtaisia ehdotuksia, tiivistämään sähköposteja ja luomaan tyylillisiä variaatioita kirjoitukseen.

Uudet ominaisuudet kuten ”Genmoji”, joka mahdollistaa reaktiivisten emojien luomisen pyynnöstä, ja ”Image Playground”, kuvanluontiominaisuus joka on integroitu sovelluksiin ja saatavilla erillisenä sovelluksena, parantavat käyttäjien vuorovaikutusta. Lisäksi kehittäjät voivat integroida Image Playgroundin sovelluksiinsa APIen kautta.

Silti, jotkin monimutkaiset tehtävät vaativat edelleen pilviprosessointia. Siksi Apple integroi ”Private Cloud Compute” -palvelut Apple Silicon -palvelinten avulla varmistaen käyttäjätietojen säilymisen luottamuksellisina.

Tämä Apple Intelligence tukee A17 Pro -sirua iPhone 15 Pro/Pro Max -laitteissa ja koko M-sarjan prosessoreita iPadeissa ja MacBookeissa, tarjoten tällä hetkellä vain englannin kielen tuen. Apple’lla on suunnitelmissaan laajentaa ohjelmistotoimintoja ja kielivaihtoehtoja seuraavana vuonna.

Tärkeitä kysymyksiä ja vastauksia:

1. Mikä on ”Apple Intelligence”?
Apple Intelligence on uusi teknologia, jonka Apple esitteli WWDC 2024:ssä. Sen tavoitteena on tarjota paranneltu älykäs kokemus yhdistämällä tekoälyn generatiivisia tekniikoita käyttäjien henkilökohtaisten kontekstien kanssa, painottaen samalla yksityisyyttä.

2. Kuinka Apple Intelligence eroaa viime vuoden Vision Prosta?
Apple Intelligence ylittää viime vuoden Vision Pron integroimalla syvemmän ymmärryksen käyttäjäkontekstista ja tarjoamalla työkaluja, jotka kykenevät ymmärtämään ja tuottamaan tekstiä, kuvia ja äänisisältöä.

3. Mikä on Sirin rooli suhteessa Apple Intelligenceen?
Siri on iPhoneen integroitu virtuaaliavustaja, joka hyötyy merkittävästi Apple Intelligencen integraatiosta, muuttaen sen tekoäly-chatbotiksi, joka pystyy käyttämään kaikkia puhelimen tietoja käyttäjän avustamiseksi.

4. Onko Apple Intelligencessä yksityisyyshuolia?
Apple korostaa käyttäjien yksityisyyttä, ja automatisoidun prosessoinnin laitteilla ja salatun pilviprosessoinnin palvelujen avulla käyttäjätietojen odotetaan säilyvän luottamuksellisina.

5. Ovatko kaikki vanhemmat Apple-laitteet yhteensopivia Apple Intelligencen kanssa?
Apple Intelligencen yhteensopivuus näyttää rajoittuvan uudempiin laitteisiin, kuten iPhone 15 Pro/Pro Max:iin ja laitteisiin, joissa on M-sarjan prosessorit, mikä viittaa siihen, että vanhemmat mallit eivät välttämättä tue teknologiaa täysin.

Keskeiset haasteet ja kiistat:
– Yhteensopivuus: Uusien tekoälyominaisuuksien toimiminen eri sukupolvien Apple-laitteilla ilman suorituskyvyn kompromisseja saattaa olla haastavaa.
– Yksityisyys: Käyttäjien yksityisyys on huolenaihe, erityisesti kun tekoälyintegraatiot käyttävät erilaisia käyttäjätietoja. Korkeiden yksityisyyden standardien ylläpitäminen on tärkeää.
– Kehittäjäpääsy: Miten Apple hallinnoi kolmannen osapuolen kehittäjien pääsyä Apple Intelligenceen, etenkin kun kyseessä ovat tietojen käsittely ja tallennus, on tärkeää.

Edut:
– Yksityisyyteen keskittyminen: Applen sitoutuminen yksityisyyteen voi antaa sille kilpailuedun muihin tekoälyalustoihin verrattuna.
– Tehostettu moniajo: Apple Intelligence pyrkii merkittävästi lisäämään tuottavuutta tulkitsemalla käyttäjien tarpeita ja tarjoamalla relevantteja ehdotuksia tai toimia.
– Saumaton integraatio: Syvä integraatio iOS:iin, iPadOS:iin ja macOS:iin mahdollistaen yhtenäiset ja tehokkaat käyttökokemukset laitteiden välillä.

Haitat:
– Rajoitettu tuki: Aluksi vain englanninkielinen tuki ja yhteensopivuus uusimpien prosessorien kanssa saattavat rajoittaa käyttäjäkuntaa.
– Riippuvuus laitteistosta: Uudet tekoälytoiminnot voivat saada käyttäjät ostamaan uusia Apple-laitteita, mikä voi ärsyttää vanhempien mallien käyttäjiä.
– Pilviprosessointi: Joidenkin monimutkaisten tehtävien vaatima pilviprosessointi saattaa aiheuttaa viivettä tai edellyttää internet-yhteyttä.

Kuvaavat linkit lisätietoihin Applen teknologioista ja yksityisyyden lähestymistavoista voivat sisältää:
Applen virallinen verkkosivusto
Applen tietosuojakäytäntö

Huomaa, että tarjotut URL-osoitteet perustuvat oletukseen, että ne pysyvät muuttumattomina ja ovat voimassa kyselyhetkellä. Varmista, että vierailet virallisilla Apple-verkkosivuilla saadaksesi viimeisimmät tiedot.

Privacy policy
Contact