Meta Platforms esittelee seuraavan sukupolven tekoälyn kiihdytyspiirin tehostaakseen tekoälyinfrastruktuuriaan

Meta Platforms, Facebookin, Instagramin ja WhatsAppin emoyhtiö, on paljastanut yksityiskohtia uudesta omaa tekoälykiihdytinpiiriään koskevasta ratkaisusta. Teknologiagigantin sisäisesti nimeltään ”Artemis” tunnettu piiri on suunniteltu vastaamaan tekoälytuotteidensa tukemiseen tarvittavaa laskentatehoa.

Meta on päättänyt vähentää riippuvuuttaan Nvidian tekoälypiireistä ja alentaa energiakustannuksiaan tämän ratkaisun avulla. Räätälöity piiri pyrkii saavuttamaan tasapainon laskentatehon, muistin kaistanleveyden ja muistin kapasiteetin välillä, erityisesti ranking- ja suositusmallien palvelemiseksi.

Metan uusi Meta Training and Inference Accelerator (MTIA) -piiri merkitsee merkittävää askelta yhtiön laajemmissa räätälöityn piiriteknologian pyrkimyksissä. Vaikka kehittyneiden piirien ja laitteiston kehittäminen on tärkeää, Meta on myös satsannut runsaasti ohjelmistokehitykseen tehostaakseen infrastruktuurinsa tehokkuutta.

Lisäksi Meta on tehnyt mittavia sijoituksia Nvidiaan ja muihin tekoälypiireihin. Yhtiön toimitusjohtaja Mark Zuckerberg on ilmoittanut suunnitelmista hankkia pelkästään tänä vuonna noin 350 000 Nvidian huippuluokan H100-piiriä. Yhteensä Meta aikoo hankkia vastaavan määrän 600 000 H100-piiriä eri toimittajilta.

Taiwan Semiconductor Manufacturing Co on saanut tehtäväkseen uuden piirin valmistuksen hyödyntäen edistyksellistä ”5nm” prosessiaan. Metan mukaan tämä edistyksellinen piiri tarjoaa kolme kertaa paremman suorituskyvyn kuin sen ensimmäisen sukupolven prosessori, mikä tekee siitä pelinmuuttajan tekoälysovelluksille.

MTIA-piiriä on jo käytetty Metan datakeskuksissa ja se osallistuu aktiivisesti tekoälysovellusten palveluun. Yhtiöllä on kuitenkin suurempia suunnitelmia tekoälyinfrastruktuurilleen. Meta tavoittelee laajentavansa MTIA:n käyttöaluetta, myös tukemalla generatiivisia tekoälykuormituksia, eri jatkuvilla ohjelmilla.

Tällä mullistavalla teho-ohjainpiirillä Meta Platforms on valmis mullistamaan tekoälykykynsä. Hyödyntämällä räätälöityä laitteistoa ja huipputeknologiaa Meta pyrkii pysymään tekoälyinnovaatioiden kärjessä, parantaen loppukäyttäjien kokemuksia alustoillaan.

Privacy policy
Contact