Googlen parantaa tekoälyn hakuvasteiden reagointikykyä epätavallisen kyselyjen leviämisen keskellä

Google’n tekoälyä hyödyntävä hakutoiminto on otsikoissa sosiaalisen median viestien vuoksi, joissa korostetaan työkalun tuottamia kummallisia ja virheellisiä vastauksia. Tämä korostaa tekoälyteknologian jatkuvaa kehittymistä, kun se alkaa näytellä suurempaa roolia päivittäisissä Internet-hauissa.

Raportteja on tullut, joissa AI-yhteenveto, Googlen vastikään käyttöön ottama hakutoiminto, on virheellisesti tunnistanut käärmeet nisäkkäiksi eniten luita selkärankaisista omaavina, ristiriidassa sen tosiasian kanssa, että käärmeet ovat matelijoita. Lisäksi aiheutti hämmennystä, kun AI väitti kissojen olleen käynneet Kuussa, ja ne löydettiin astronauttien leikkikavereina siellä.

Vastaamaan käyttäjien ja tiedotusvälineiden raportoimiin epätarkkuuksiin, Google ilmoitti nopeista toimista tehtävän näiden AI-generoitujen hakutulosten hienosäädön eteen. Tunnustaen, että monia ilmoitettuja ongelmia johtui epätavallisista tai jopa manipuloiduista kyselyistä, edustaja ilmoitti, että parannuksia tehdään varmistaakseen tarkemman palvelun.

Käyttäjien paljastamien muiden AI-virheiden joukossa hakualgoritmi ehdotti erittäin virheellisiä neuvoja, kuten raskaana olevien naisten suosittelemista tupakoinnille ja ihmisten ohjeistamista syömään pieniä kiviä päivittäin. Google on sittemmin käsitellyt nämä esimerkit, jotta niitä ei voida toistaa.

Näistä sattumuksista huolimatta Google jatkaa AI Yhteenvedon kehittämistä tavoitteenaan tarjota monipuolisia ja kattavia työkaluja käyttäjille maailmanlaajuisesti. Ominaisuuden tarkoituksena on parantaa käyttäjien kokemuksia luomalla lyhyitä, räätälöityjä tekstejä jokapäiväisiin kysymyksiin, tarjoten vastauksia eri syvyyksissä, virtaviivaistaen monimutkaisia ​​kyselyitä ja hienosäätäen analyysiä suunnittelun ja Google Lens -palvelujen kautta.

Googlen viimeisimmät kehitysaskeleet osoittavat sitoutumisen yksityiskohtaisten ja luotettavien hakutoimintojen tarjoamiseen vastaten käyttäjien erilaisiin tarpeisiin, nopeasta faktojen tarkistamisesta aiheiden perusteelliseen tutkimiseen.

Privacy policy
Contact