Bezos Earth Fund lanseeraa tekoälyn innovaatiohaasteen ilmastonmuutoksen torjumiseksi

Jeff Bezosin Bezos Earth Fund on esitellyt uuden aloitteen, jonka tavoitteena on hyödyntää tekoälyä ympäristöhaasteiden ratkaisemiseen. Hän perusti 10 miljardin dollarin rahaston ja kutsuu innovatiivisia mieliä osallistumaan AI-pohjaisten ratkaisujen kehittämiseen ilmastonmuutoksen ja ympäristön heikentymisen torjumiseksi.

Aloitteen taustalla painotetaan tekoälyn korkeita kustannuksia ja monimutkaisuutta, huomioiden teknologisen asiantuntemuksen, infrastruktuurin ja rahoituksen puute, jotka usein estävät alan toimijoita tehokkaasti hyödyntämästä AI-ratkaisuja.

Kunnianhimoinen ”AI ilmaston ja luonnon hyväksi -haaste” käynnistyy kolmen vuoden aikana ja tarjoaa apurahoja yliopistotutkijoille, innovaattoreille, kansalaisjärjestöille, yksityisyrityksille ja globaaleille instituutioille. Aluksi sen painopiste on kestävien proteiinien kehittämisessä, biodiversiteetin säilyttämisessä ja energiasysteemien optimoinnissa. Lisäksi ohjelma sisältää ”villan kortin” kategorian ratkaisuille, jotka eivät sovi näihin määriteltyihin aloihin.

Apurahan saajat julkistetaan ilmaston viikolla New Yorkissa syyskuussa. Rahasto aikoo valita ensimmäisellä kierroksella jopa 30 apurahan saajaa. Valitut ehdotukset saavat mentorointia ja tukea rahallisen apurahan lisäksi, hyödyntäen laajaa valikoimaa muita resursseja.

Tavoitteenaan valoisampi ekologinen tulevaisuus kilpailu pyrkii synnyttämään teknologian ja ympäristönsuojelun synergiaa, tavoitteenaan luoda tie kestävämmälle planeetalle.

Vaikka Bezos Earth Fundin AI Innovointihaaste on asetettu askeleeksi kohti planeettamme kiireellisimpien ympäristöongelmien ratkaisua teknologian avulla, tekoälyn käytöllä ilmastonmuutoksen torjunnassa on useita keskeisiä haasteita ja kontroversseja.

Privacy policy
Contact