RATP käynnistää innovatiivisen matkustajavirtojen analyysin sujuvampaa matkustamista varten

RATP-ryhmän innovaatiopäivä esittelee ensiluokkaisen lähestymistavan matkustajien mukavuuden parantamiseen Ile-de-Francen liikenneverkossa. Yhtenä huomionarvoisena kohteena on tekoälyjärjestelmän lanseeraaminen, joka tulee olemaan julkisessa kokeilussa kesäkuusta syyskuuhun, osuen yhteen Pariisin 2024 olympialaisten kanssa. Tämä tekoälytyökalu on suunniteltu havaitsemaan reaaliaikaiset matkustajamäärät junavaunuissa ja suosittelemaan vähemmän tungoksesta kärsiviä vaunuja matkustajille nousta.

Innovatiivinen näyttö helpottaa pendelöijien päätöksentekoa Châteletin asemalla, Line 14 kohti Saint-Ouenia. Täällä innovatiivinen näyttö näyttää tulevan junan, jossa jokainen vaunu on esitetty värein – vihreä, oranssi tai punainen – symboloiden täyttöastetta. Lisäksi yksinkertaistetut ihmishahmot täydentävät värejä auttaakseen värinäköongelmaisia käyttäjiä.

Kulissien takana: älyteknologian kokeilut sisältävät ”yksinkertaisen” älykameran sijoitettuna Gare de Lyonin aseman uloskäynnille. Sen tekoäly laskee hahmomuodot varmistaen, että vain tilastoja louhitaan henkilökohtaisen vapauden suojaamiseksi sääntöjen mukaisesti, kuten RATP-ryhmän innovaatiojohtaja Gilles Tauzin varmisti.

Tulevaisuuden suunnitelmat ja hyödyt käsittävät järjestelmän asteittaisen laajentamisen useampiin asemiin Line 14:llä ja mahdollisesti RER B:llä. Laajennuksen toivotaan käynnistyvän vuoden toisella puoliskolla. Tämä tekoäly ei ainoastaan paranna matkustusmukavuutta mahdollistaen paremman tasaisen jakautumisen junavaunujen kesken, vaan se myös mahdollistaa lisääntyneen turvallisuuden hiljaisina aikoina. Esimerkiksi myöhäisillan matkustajat voisivat valita enemmän täyttyneitä vaunuja paremman turvallisuuden tunteen saavuttamiseksi.

Tärkeimmät kysymykset ja vastaukset:

K: Mikä on RATP:n innovatiivisen matkustajavirta-analyysin tarkoitus?
V: RATP:n innovatiivisen matkustajavirta-analyysin tarkoitus on parantaa matkustajien mukavuutta tarjoamalla reaaliaikaista tietoa matkustajien määristä junavaunuissa. Tämä mahdollistaa matkustajille informoitujen päätösten tekemisen siitä, missä nousta mukavampaa sekä mahdollisesti turvallisempaa matkaa varten.

K: Miten tekoäly varmistaa noudattavansa henkilökohtaisen vapauden säännöksiä?
V: Tekoälytekniikka on suunniteltu laskemaan hahmomuotoja, mikä auttaa ylläpitämään anonymiteettia. Tämä varmistaa, että vain tilastollisia tietoja kerätään eikä yksityisyyttä loukata, noudattaen siten henkilökohtaisen vapauden säännöksiä.

Keskeiset haasteet tai kiistat:

Yksityisyysongelmat: Vaikka tiedonkeruu on tehty anonyymiksi, voi syntyä huolenaiheita valvonnasta ja siitä, miten tietoa hallinnoidaan ja suojataan.
Teknologian luotettavuus: Järjestelmän onnistuminen riippuu tekoälyteknologian tarkkuudesta ja luotettavuudesta erilaisissa olosuhteissa ja ajan kuluessa.
Implementointikulut: Näin kehittyneen järjestelmän käyttöönottoon ja ylläpitoon liittyvät kulut voivat olla merkittäviä.

Edut:

Parannettu matkustajakokemus: Tiedottamalla tungoksesta matkustajat voivat nauttia sujuvammasta ja mukavammasta matkustuskokemuksesta.
Turvallisuuden tehostaminen: Tämä teknologia voi lisätä turvallisuutta antamalla matkustajille mahdollisuuden valita täyttyneempiä vaunuja hiljaisina aikoina.

Haitat:

Mahdollisuus teknisiin ongelmiin: Kuten kaikissa teknologisissa järjestelmissä, on riski toimintahäiriöille tai tietojen tarkkuudelle.
Kustannukset: Järjestelmän käyttöönottoon ja ylläpitoon liittyvät taloudelliset rasitteet saattavat olla suuret.

Privacy policy
Contact