Foxconn ja HCL Group perustavat puolijohdekoasennuksen ja testauksen ulkoistusyksikön Intiaan

Intian HCL Group ja Taiwanin Foxconn Technology Group ovat ilmoittaneet aikeistaan perustaa yhteisyritys (JV) ja perustaa puolijohde-ulkoistusasennus- ja testausyksikön (OSAT) Intiaan. Yhteistyön puitteissa Foxconn omistaa 40 % osuuden sijoittaen siihen 37,2 miljoonaa dollaria. Yhteisyrityksen tavoitteena on rakentaa ekosysteemi ja edistää toimitusketjun kestävyyttä kotimaiselle teollisuudelle.

Päätös kumppanuudesta Foxconnin kanssa on linjassa HCL Groupin vahvan insinööri- ja valmistushistorian kanssa ja tarjoaa strategista liitännäisyyttä heidän portfoliotaan kohtaan. Toisaalta Foxconn aikoo hyödyntää BOL (rakenna-toimi-lokaali) -mallia tukemaan paikallisyhteisöjä. Molemmat yritykset näkevät tämän yhteisyrityksen mahdollisuutena hyödyntää omia vahvuuksiaan ja edistää puolijohdeteollisuuden kasvua Intiassa.

Yhteisyrityksen ehdotus on tällä hetkellä Intian Puolijohdeteollisuusmission harkinnassa, kertoo alan konkari. HCL:n asiantuntemus puolijohdesuunnittelussa ja testausohjelmistoissa sekä olemassa olevat yhteistyöt huippusirujen valmistajien kanssa tekevät Foxconnin kanssa yhteistyön loogiseksi siirroksi. Kuitenkin projektin tarkemmat tiedot ovat vielä nähtävissä.

Tämä kumppanuuden julkistus seuraa hiljattain tapahtunutta ilmoitusta Intian valtion kansliassa elektroniikasta ja tietotekniikasta vastaavalta ministeriltä Rajeev Chandrasekharilta, että hallitus on saanut useita ehdotuksia puolijohdevalmistusyksiköiden perustamisesta. Vaikka ministeri ei paljastanut yritysten nimiä, kiinnostus puolijohdeinvestointeihin Intiassa näyttää kasvavan, ehdotuksia fab-yksiköistä, OSAT-yksiköistä ja yhdistettyistä fabeista.

Foxconnin aiemmat suunnitelmat investoida puolijohdevalmistusyksikköön Intiassa kariutuivat, mikä johti molempien osapuolien omiin suunnitelmiin itsenäisesti. Mutta Foxconnin mittauslaitetuntemuksen ja halun monipuolistua sopimusvalmistuksesta tämä uusi kumppanuus tarjoaa mahdollisuuden parantaa katteitaan ja laajentaa toimintaansa puolijohdetoimitusketjussa.

Kaiken kaikkiaan Foxconnin ja HCL Groupin puolijohde-OSAT-yksikön perustaminen Intiassa viestii positiivisesta kehityksestä maan puolijohdeteollisuudelle. Se edistää paitsi kotimaisen teollisuuden kasvua myös maan asemaa maailmanlaajuisilla puolijohdemarkkinoilla.

Privacy policy
Contact