Kunstig intelligens til at tackle kemisk skovrydning i Pantanal

**Guvernøren for Mato Grosso Introducerer AI til Bekæmpelse af Miljøforbrydelser**

I en strategisk bevægelse for at bevare Pantanal-økosystemet er guvernøren for Mato Grosso, Mauro Mendes fra União Brasil, for nylig erklærede statens plan om at implementere Kunstig Intelligens (AI) til at identificere og forhindre miljøovertrædelser inden for regionen. Meddelelsen, der markerer et samarbejde med regeringen i Mato Grosso do Sul, blev foretaget under underskrivelsen af en integreret brandforebyggelsesinitiativ for dette biotop.

Det nuværende detektionssystem i Mato Grosso kan identificere de mere konventionelle skovrydningspraksisser, typisk involverende traktorer. Efter en rapport fra nyhedsprogrammet Fantástico er det kommet frem, at en avanceret AI nu vil blive forbedret til også at opdage tilfælde af kemisk skovrydning.

**Hårdere indsats mod kemisk skovrydning i Pantanal**

Guvernøren offentliggjorde handling mod en rapporteret sag om omfattende kemisk skovrydning. Han understregede alvoren af forbrydelsen, hvilket førte til bøder på milliardbeløb. Synderen, anklaget for at forårsage betydelig økologisk skade, brugte skadelige kemikalier over et stort område svarende til størrelsen på Campinas-byen i São Paulo.

Det berørte jord, engang livligt med Pantanal flora, bærer nu de livløse ar af grå, afblade træer – en direkte konsekvens af luftsprøjt af pesticider. Ejeren, Claudecy Oliveira Lemes, med flere fazendas i Barão de Melgaço, anklages for at have orkestreret denne miljøkriminalitet for at konvertere regionen til græsareal for kvæg.

Undersøgelser har afsløret omfattende finansielle investeringer gennem flere år i køb af herbicider, der samlet set løber op i cirka R$ 25 millioner. Den luftbårne sprøjtning decimerede ikke kun træpopulationen, men havde også alvorlige virkninger på den lokale fauna og vandkilder.

Et af herbiciderne indeholdt et giftigt element, der blev fundet i det berygtede Agent Orange, et afbladingsmiddel, der blev brugt under Vietnamkrigen af USA til at afsløre fjendtlig dækning.

Ansvaret for at administrere Lemes’ ejendomme er blevet tildelt et retligt udvalgt selskab, indtil undersøgelserne afsluttes. Statens forbedrede AI-teknologi sigter på at give døgnovervågning for at forhindre yderligere tilfælde af sådanne miljømæssige overgreb.

**AI’s Rolle i Miljøbeskyttelse**

Kunstig Intelligens (AI) kan betydeligt bidrage til miljøbeskyttelsesindsatsen, især i følsomme områder som Pantanal. Systemet i Mato Grosso sigter på at forbedre overvågningskapaciteterne, hvor AI er programmeret til at opdage uregelmæssigheder, der kan indikere ulovlige skovrydningsaktiviteter. Ved at integrere maskinindlæring og mønsterafhentning kan teknologien skelne mellem naturlige landskabsændringer og dem, der skyldes menneskelig indgriben, såsom kemisk skovrydning.

Privacy policy
Contact