Intel frigiver nye Core U-Series chips til lav-effekt notebooks

Intel har afsløret en samling af nye SKUs under deres splinternye Core (Serie 1) branding, hvor de introducerer en trio af billigere dele til segmentet af lav-effekt tynde og lette bærbare computere. Disse nye Core U-series chips, baseret på Intels eksisterende Raptor Lake silicium, har højere klokfrekvenser i forhold til deres direkte forgængere.

Core U-series chips inkluderer Core 7, Core 5 og Core 3 segmenterne. Disse chips har en kombination af Raptor Cove performance CPU kerner, Gracemont effektivitets CPU kerner og en Xe-LP integreret GPU. Mens arkitekturen forbliver lignende de 13. generations Core U-series processorer, er klokfrekvenserne for de nye chips blevet øget.

De nye chips antager navnet Core uden Ultra, hvilket adskiller dem fra de nyere Meteor Lake-baserede chips. I Intels Core-serie branding er der to niveauer: basis Core niveau og Core Ultra niveau. Core Ultra niveauet optages af Meteor Lake chips, hvilket giver plads til Intels opdaterede Raptor Lake mobile chips i Core niveauet.

De nye chips er i bund og grund en gentagelse af sidste års Core 13xxU serie dele, der har op til 10 CPU kerner, inklusive 2 P kerner og enten 4 eller 8 E kerner afhængigt af SKU’en. De bevarer nøglefunktionerne i Raptor Lake Refresh silicium, såsom integreret Thunderbolt 4 support, integreret Wi-Fi 6E support, PCIe 4.0 tilslutning til SSD’er og understøttelse af LPDDR5(X) hukommelse.

Topchippen i serien, Core 7 Processor 150U, er en fuldt aktiveret Raptor Lake Refresh del med 2 P kerner og 8 E kerner. Den har en basisk frekvens på 1,8 GHz, en maksimal turbofrekvens på 5,4 GHz og en maksimal GPU klokfrekvens på 1,3 GHz. De øvrige chips i serien, Core 5 Processor 120U og Core 3 Processor 100U, har lidt lavere klokfrekvenser og færre CPU kerner.

Intel har introduceret disse chips med en basisk effektvurdering på 15 Watt og en maksimal turbo TDP på 55 Watt. De fysiske chips bruger den velkendte BGA Type 3 pakning, hvor CPU’en og PCH’en er på samme chip pakke. Derudover kan nogle laptopfabrikanter sende Raptor Lake Refresh bærbare computere med Wi-Fi 7 muligheder ved at bruge en fuldt separat Wi-Fi controller.

Mens de nye Core U-series chips sigter mod toppen og bunden af mobilmarkedet, har Intel ikke annonceret nogen Raptor Lake Refresh Core dele til midtpræstations mainstream bærbare computere. Dog antyder det nye branding system, at Intel måske vil udfylde dette hul i fremtiden.

Privacy policy
Contact