Gennembrud i AI-udfordringen resulterer i vindere i forudsigelse af hjertesvigtresultater

Efter en ni måneders udfordring er vinderne af en banebrydende global konkurrence, der fokuserede på brugen af kunstig intelligens (AI) og maskinlæring (ML) til at forudsige hjertesvigt-relaterede sundhedsresultater for veteraner, officielt blevet annonceret. Veterans Cardiac Health and AI Model Predictions (V-CHAMPs) Challenge, organiseret af et samarbejde mellem myndigheder og sundhedsorganisationer i Storbritannien og USA, samlede 25 udviklerteams fra hele verden for at opbygge innovative modeller.

Ved at bruge syntetiske datasæt udledt fra virkelige US veteransundhedsdokumenter udforskede deltagerne en række potentielle resultater relateret til hjertesvigt. Dette inkluderede forudsigelse af kardiovaskulære resultater, hospitalsgenindlæggelsesrater og dødsrater over de to faser af konkurrencen. Målet med konkurrencen var at give værdifulde indsigter i kardiovaskulære risici og specifikke sundhedsresultater hos veteraner, samtidig med at forståelsen af syntetiske data og AI/ML-modeller i sundhedssektoren blev forbedret.

Af de 25 konkurrerende hold opnåede følgende fem de højeste placeringer:

– VHeartAI
– ZS Associates ADS Team
– TeamDSS
– CognizantGoodHeartML
– Team D&D

Puja Myles, direktør for Clinical Practice Research Datalink hos Medicines and Healthcare products Regulatory Agency (MHRA), udtrykte entusiasme for fremskridtet opnået gennem denne konkurrence. Myles fremhævede, at udfordringen ikke kun har vist, hvordan fremskridt inden for AI-metodologi kan forbedre sundhedsvæsenet, men også har understreget potentialet i syntetiske data til træning og test af AI-algoritmer.

MHRA, sammen med amerikanske partnere, udnyttede cutting-edge ekspertise inden for sundhedsdata fra begge sider af Atlanterhavet for at fremme forståelsen og anvendelsen af AI i fremtidige projekter. Den værdifulde viden opnået gennem denne konkurrence forventes at have en betydelig indvirkning på udviklingen af AI-drevne sundhedsløsninger.

For mere information om V-CHAMPs Challenge, besøg venligst deres officielle hjemmeside eller følg opdateringer på Twitter (@MHRAgovuk) og LinkedIn (Medicines and Healthcare products Regulatory Agency).

Privacy policy
Contact