At Opdage det Virkelige Potentiale af Generativ AI i Erhvervslivet

François Candelon, administrerende direktør og seniorpartner hos Boston Consulting Group (BCG), igangsatte et banebrydende eksperiment for at udforske den sande anvendelighed af generativ AI-teknologi, som ligger til grund for chatbots som ChatGPT, i en professionel sammenhæng. Candelon samarbejdede med anerkendte universiteter, herunder Harvard Business School, MIT og Wharton, for at designe en videnskabeligt streng undersøgelse, der fokuserede på den menneskelige indvirkning og forretningsmæssige konsekvenser af generativ AI.

Mens adskillige studier har analyseret generativ AI fra forskellige perspektiver, var det, der adskilte denne specifikke tilgang, dens videnskabelige karakter. Ved at samarbejde med forskere og eksperter sikrede Candelon, at undersøgelsens metode og resultater var uangribelige. Derudover involverede forskningen mere end 750 rigtige hvide kravearbejdere fra BCG, hvilket gjorde det til et af de største skalaeksperimenter af sin art.

Modsat en traditionel undersøgelse var dette studie et eksperiment med kontrolgrupper og indarbejdede avancerede teknikker som semantisk analyse for at vurdere lighederne og forskellene i ideer. Emnerne fik virkelige opgaver relateret til kreativ produktinnovation, herunder at generere ideer til nye skokoncepter, præsentere dem for en chef, formulere nøglespørgsmål til en fokusgruppe og udvikle en kampagne på sociale medier.

Resultaterne var opsigtsvækkende. Når det kom til kreativ produktinnovation, præsterede mennesker med støtte fra AI bedre end mennesker alene. Dog matchede kombinationen af menneske og AI ikke præstationen af mennesker alene i problemløsningsopgaver. Faktisk var AI i stand til at overbevise mennesker om at tro på fejlagtige løsninger – et uventet resultat, der fremhæver udfordringen med at afgøre hvornår og hvor man effektivt kan anvende AI.

Interessant nok viste konsulenterne, der oprindeligt præsterede under gennemsnittet, den største fordel ved AI’s hjælp. Dette antyder, at AI kan styrke evnerne hos personer med mindre ekspertise og potentielt udligne konkurrenceforholdet inden for organisationer.

Mens virksomheder stræber efter at udnytte potentialet i generativ AI, understreger Candelon vigtigheden af eksperimentering. Kun gennem bevidst prøvelse og fejl kan virksomheder opnå en omfattende forståelse af, hvor generativ AI virkelig kan tilføre værdi, og hvor dens begrænsninger ligger.

Dette studie åbner nye muligheder for organisationer at udforske synergierne mellem menneskelig og AI-samarbejde, og bane vejen for innovative strategier og fremtidige fremskridt i forretningsverdenen.

Privacy policy
Contact